:

:

TV Most

Foto: Aktron

clock

Februar 11, 2015   12:05

0

184

Galerija Matice srpske dobitnik nagrade "Živa"

Prilikom dodele nagrade ocenjuje se kolekcija, inovativnost u postavkama, izložbene aktivnosti, rad sa decom i mladima i otvorenost ka publici, inkluzija, rad muzeja u celini, kao i svakog odeljenja u muzeju, a sve to u skladu sa uslovima rada institucije i u skladu sa brojem zaposlenih, planom i programom i raspoloživim budžetom.

Nagradu, pored diplome, čini skulptura u terakoti slovenske boginje Žive, rad priznate slovenačke umetnice Ljubice Ratkajec Kočica.

Galeriji Matice srpske su uručene dve skulpture, jedna manja koja trajno ostaje Galeriji i veća koja u Galeriji ostaje godinu dana, odnosno do naredne dodele nagrade u Sankt Peterburgu, kada će biti predata sledećem dobitniku.

Forum slovenskih kultura je međunarodna organizacija osnovana 2004. godine sa ciljem očuvanja i razvoja kulturnih vrednosti, tradicija i kulturnih sadržajana prostoru zemalja u kojima se govori slovenski jezik.

On podržava i razvija inovativnost i kreativni pristup u radu u oblasti kulture, nauke i obrazovanja na slovenskom kulturnom području, osnažuje zajedničke kulturne projekte, mobilnost umetnika i profesionalaca, a sedište je u Ljubljani.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva