:

:

TV Most

clock

Jul 02, 2022   12:55

0

157

Garić: S Kurtijem igramo na vrhu igle, EU kao da želi da izazove nesreću

Urednik portala Kosovo onlajn Miloš Garić izjavio je da posle najnovijih poteza Prištine ulazimo u vrlo neizvestan period na Kosovu što se tiče bezbednosti Srba. On je za TV Prva rekao da je Srbija, voljom zapadnih sila, u velikom problemu dok se trudi da bude u skladu sa elementarnim etičkim i civilizacijskim pravilima.

"U ovom momentu neke ljude hapse jer na svojim majicama nose lik Njegoša i stihove "Veseli se srpski rode". Oni dobijaju zatvorske kazne, a ovi koji podržavaju takvo ponašanje Prištine istovremeno naoružavaju i daju svu podršku onim ljudima koji na svojim telima imaju istetoviranog Adolfa Hitlera. U takvom svetu živimo", rekao je Garić.

On je kazao da je EU uzela poziciju moralne superiornosti bez osnova.

"Koliko god da pokušavaju da nas ubede da su dobronamerni, po onome što se dešava vidimo šta je prava namera, kao da žele da izazivaju nesreću. Izjava Petera Stana je odličan pokazatelj stanja u Briselu, da nisu svesni šta rade i kakve posledice proizvode", ukazao je Garić.

On je odbacio mogućnost da Priština i Beograd po međunarodnom pravu i važećim sporazumima mogu da se tretiraju na isti način, i ocenio da se radi o pokušaju da se na silu nametne teza o gotovoj državnosti Kosova.

"Dok sa Zapada bude stizala podrška Prištini za ovakav stav imaćemo veliku nesreću. Ne možemo da dozvolimo da se i dalje preko leđa srpskog naroda lomi svetska nepravda. Rusima ne mogu ništa pa strogoću treniraju na Srbima, a mi još treba i da sagnemo glavu i kažemo ura", napominje Garić.

Na pitanje kako bi Beograd trebalo da reaguje, on je kazao da je to pitanje koje i znamo i ne znamo, jer je teško odupreti se toliko moćnoj nepravdi, a da niste Rusija.

"Kada to znamo teško je junačiti se i reći ići ćemo da ratujemo sa celim svetom. Mnogo puta smo stradali zbog rata za pravdu. Mudrost je tu važna, ali i svest da se poruči i Prištini i Zapadu da srpski narod ne želi mirno da gleda šta se sprema. Srbi na Kosovu će pružiti žestok otpor tome, budite sigurni. I ako Kurti pošalje policajce s bombama i onim naoružanjem, i ne daj Bože strada neko od Srba, Srbi će pružiti žestok otpor. Ako se to desi, kako mi da reagujemo? Da sedimo i da gledamo? Svaki srpski građanin, u Kosovskoj Mitrovici i u Beogradu, Novom Sadu, mora da ima zaštitu države Srbije i svog naroda. Mi kao društvo moraćemo vrlo jasne odluke da donesemo. Koliko je Vučić puta upozorio Zapad da se ta nesreća ne izaziva, da nas ne sabijaju uz zid. Oni su slepi i gluvi. Pa ako budemo u poziciji da se branimo, svaki čovek ima pravo da bude zaštićen u svojoj zemlji. Nema tu širenja panike, to su prirodne reakcije", kaže Garić.

Po njegovim rečima, odnosi Zapada i Rusije direktno se odražavaju na Balkan i Srbiju.

"Britanija vojno bez problema najavljuje da uđe u BiH i vojno vršlja. Prema kom međunarodnom pravilu je to dozvoljeno? Sprovodi se čist neokolonijalizam, a mi gledamo, čudimo se i polako se navikavamo. Pošto sa Rusijom ne ide kako bi voleli, očekivano na Balkanu, sa srpskim narodom, pokazuju mišiće. Imamo razloga za brigu i zato merimo svaku reč, igramo na vrhu igle sa Kurtijem, koji je izvan realnosti, provocira svakog dana. Osmani koja govori stvari koje su neverovatne, poput onoga da su Albanci na Kosovu za Evropsku uniju već platili žrtvu koju sada Ukrajinci plaćaju. Očekuje učlanjenje po hitnom postupku. To sve vodi u velike opasnosti  i ne možemo da očekujemo ništa normalno, ako sa Zapada ne stigne neki glas razuma. Ali naprotiv dolazi samo do dodatnog punjenja rezervoara mržnje prema Srbima", rekao je urednik portala Kosovo onlajn.

Izvor: Kosovo online

KiMMiloš Garićdijalog Beograda i Prištinelična dokumentaEUregistarske tablice
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva