:

:

TV Most

clock

Januar 09, 2021   14:40

0

92

Garić: Tači je verovao da neće završiti u Hagu, pa je ipak uhapšen

Nekadašnji predsednik Izvršnog veća Кosova i Metohije Zoran Anđelković izrazio je uverenje da nema dileme da su svi svedoci na KiM, svi politički protivnici koji nisu podržavali OVК onako kako su ovi to smatrali da treba, ubijani i da su nestajali, i to, dodaje, upravo od njihove ruke, prenosi RTV Pink.

“Nije bitno da li je to činio Haradinaj, Tači ili Veselji, ali je jasno da je ta teroristička organizacija činila te zločine”, rekao je Anđelković.

Кako kaže, oni su sklanjali sve koji su im se suprostavili, a takođe su napadali i državu.

“Ne verujem da će se nešto promeniti sa dolaskom Bajdena, oni su veoma nesigurno društvo, pa smatram da treba da ih proglase terorističkom organizacijom”, rekao je Anđelković.

Miloš Garić, urednik portala Kosovo Onlajn, kaže da je jako teško da će Tači imati povlastice kao što je imao do skoro, kao i da će međunarodna pravda da žmuri na sve ono što se dešavalo na KiM.

“Ne treba očekivati povlastice i da radi sve što je ranije moglo. On je u svakom slučaju verovao da neće završiti u Hagu, pa je ipak uhapšen “, rekao je Garić.

Predsednik matice Albanaca Srbije Demo Beriša, rekao je da bi Vjosi Osmani najbolje bilo da se povuče sa mesta dužnosti koju obavlja.

“Samim raspuštanjem skupštine Кosova, njoj je prestalo vršenje dužnosti, a kada govorimo o Bajdenu, ne verujem da će se dogoditi to što ona predviđa. Ona će se utopiti i svoju političku karijeru će izgubiti. Njene želje su za unutrašnju političku smenu. Američka administracija svoju spoljnu politiku nije menjala. Bajden je tvorac tog prištinskog suda sa sedištem u Hagu, i poznato je da ga vode Amerikanci”, rekao je Beriša.

Izvor: Kosovo online

KiMSpecijalni sud za OVKTači
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva