:

:

TV Most

clock

Septembar 27, 2020   20:06

0

130

Gaši: Fabrikuju dokaze protiv pripadnika OVK

Advokat Organizacije ratnih veterana Oslobodilačke vojske Kosova Tom Gaši izjavio je danas da predsednik i zamenik predsednika Organizacije ratnih veterana OVK nisu krivi za curenje dosijea Specijalnog suda.

Gaši je naveo da je “krivica” Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja, čelnika Organizacije ratnih veterana OVK, što su pokazali saradnju srpskog tužilaštva sa Specijalnim sudom u fabrikovanju dokaza protiv OVK.

Gaši se u postu na Fejsbuku oglasio dan nakon hapšenja Gucatija i Haradinaja.

“Ovo hapšenje je stopostotno povezano sa politikom. Tako smo videli kako snage Specijalnog suda u Hagu hapse Nasima Haradinaja i Hisnija Gucatija, ali ne i nekog od svojih. Zbog čega su krivi Nasim i Hisni što su njima dokumenti procurili iz Haga, udaljenog oko 2.500 km od sedišta Organizacije ratnih veterana OVK. Njihova “krivica “ je što smo jasno videli saradnju srpskog tužilaštva sa Specijalnim sudom u fabrikovanju dokaza protiv pripadnika OVK”, naveo je Gaši.

Tužilac Specijalnog suda u Hagu Džek Smit saopštio je ranije da će krivično goniti osobe koje otkriju identitet potencijalnih svedoka ili u tome pomognu.

Smit je, povodom tvrdnji predstavnika Ogranizacije ratnih veterana OVK da su im nepoznate osobe dostavile mnoga dokumenta suda u Hagu, istakao da se to udruženje više puta upustilo u aktivnosti koje su, kako je naveo, usmerene na miniranje dolične primene pravde.

Izvor: Kosovo online

KiMGašiSpecijalni sud za OVK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva