:

:

TV Most

clock

Oktobar 23, 2019   12:42

0

277

Gaši: Svi imenovani u izveštaju švajcarskog senatora Dika Martija biće pozvani od strane suda

Advokat Tom Gaši izjavio je danas da su pozivi Specijalnog suda bivšim pripadnicima Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) i borcima postali učestaliji u poslednje vreme.

Gaši je u izjavi za Bota Sot naveo da će svako koje imenovan u izveštaju švajcarskog senatora Dika Martija biti pozvan od strane tog suda, i dodao da bivši pripadnici OVK dati izjave u svojstvu svedoka.

„Pored toga, svako ko nađe svoje ime u izveštaju švajcarskog senatora Dika Martija biće pozvan u Specijalni sud kao osumnjičeni ili svedok. Pojedinci koji su pozvani da daju izjave su u stvari svedoci, jer ne postoji druga mogućnost da imaju pravni status”, naveo je on.

Što se tiče visokih članova OVK, oni nemaju imunitet, jer su poslanici Skupštine Kosova odlučili da glasaju za zakon o Specijalnom sudu, a sada niko od bivših članova OVK nema sigurnost da on neće biti pozvan u Specijalni sud", rekao je advokat.

Gaši kaže da je Hašim Tači najviše apostrofiran u Martijevom izveštaju i da je je sigurno da će biti pozvan.

„Treba znati da je Hašim Tači glavni apostrofirani u izveštaju Dika Martija, tako da je sigurno da će ga pozvati Specijalni sud, jer nema zakonskog ili političkog razloga da ga ne pozovu bilo kada u taj sud”, ukazao je on.

Na kraju krajeva, Tači je bio jedan od najglasnijih ljudi u stvaranju Specijalnog suda, vršeći direktan pritisak na poslanike DPK da glasaju za ovaj sud, rekao je Gaši.

Kada je reč o hapšenju, on je ocenio da će ih biti, ali da niko ne zna datum, osim Specijalnog tužilaštva u Hagu.

„Sigurno će biti hapšenja, ali niko ne zna osim Haškog specijalnog tužilaštva, ali svi smatraju da je ovo blizu, jer je do sada sud saslušao više od 100 osumnjičenih i približno 800 svedoka”, zaključio je Gaši.

Izvor: Kosovo online/Bota sot

KiMTom Gašiizveštaj Dika MartijaSpecijalni sud za OVK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva