:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

April 15, 2015   12:05

0

116

Gašić i Šojgu o saradnji u oblasti odbrane

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije, Gašić je izjavio da će na taj način Vojska Srbije i Srbija dati doprinos obeležavanju istorijske pobede nad fašizmom, za šta je polaganjem mnogih života plaćena izuzetno visoka cena.

U nastavku razgovora, Gašić istakao je da je punopravno članstvo u EU jedan od najvažnijih prioriteta u radu Vlade Srbije, ali da to neće sprečiti razvoj saradnje sa svim državama, i na Istoku, i na Zapadu, koje su opredeljene da unapređuju odnose na bazi međusobnog poštovanja i uvažavanja.

On je dodao i da je učešće Srbije u programu "Partnerstvo za mir" optimalan okvir saradnje sa NATO, u skladu sa proklamovanom vojnom neutralnošću.

Gašić i Šojgu razgovarali su o političko-bezbednosnoj situaciji i aktuelnim izazovima u regionu i svetu, uključujući krizu u Ukrajini, pre svega sa aspekta obaveza koje tokom ove godine proističu iz predsedavanja Srbije OEBS-om.

Na sastanku je zaključeno da je saradnja u oblasti odbrane iz godine u godinu sve bolja, o čemu svedoči i Plan bilateralne vojne saradnje za 2015. godinu.

Dogovoreno je i da bi težište buduće saradnje u oblasti odbrane trebalo da bude usmereno na realizaciju planiranih aktivnosti bilateralne vojne saradnje, sa naglaskom na zajedničkoj obuci i vežbama, dok bi trebalo stvoriti uslove za intenziviranje vojno-tehničke i vojnomedicinske saradnje.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva