:

:

TV Most

clock

Jul 30, 2020   12:18

0

261

Gastarbajteri oslobođeni plaćanja auto-osiguranja za ulazak na KiM

Vlada u Prištini odlučila je da gastarbajteri i stranci do kraja godine ne plaćaju obavezno auto-osiguranje kada budu dolazili na KiM, a iznosi premija osiguranja biće pokriveni iz budžeta.

Prema Ministarstvu finansija, potpisanim sporazumom vlada u Prištini se obavezala da će u potpunosti pokriti graničnu premiju tokom 2020. godine.

"Za sva vozila i motocikle koji uđu na Kosovo* i koji podležu ovom sporazumu, vlada pokriva u potpunosti vrednost premije", navodi se u saopštenju.

Objavljuje se da su "predmet ovog sporazuma sva vozila sunarodnika i stranaca koja su pod režimom Zelene karte i koja ulaze na teritoriju Kosova*, osim za vozila koja su registrovana u Republici Crnoj Gori, Republici Severnoj Makedoniji  i Republici Srbiji".

Besplatna polisa osiguranja može da se preuzme na elektronskoj platformi kao i na pet administrativnih prelaza - Vrbnici, Đeneral Jankoviću, Belom Brdu, Merdaru i Kuli.

Sporazum počinje da se primenjuje za dva dana, od 01. avgusta 2020.

Iz ministarstva finansija su naveli da je ovom odlukom vlada rešila dugogodišnje pitanje koje će olakšati dolazak sunarodnika, značajno smanjujući vreme čekanja na prelazima.

Izvor: RTS

KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva