Gazeta: Mustafa je potvrdio postojanje Tačijevog dogovora

:

:

TV Most

Foto: Telegrafi

clock

Februar 26, 2020   22:34

0

54

Gazeta: Mustafa je potvrdio postojanje Tačijevog dogovora

Bivši kosovski premijer Isa Mustafa, čiji Demokratski savez Kosova (DSK) učestvuje u sadašnjoj vladi Aljbina Kurtija, još pre pet godina govorio je o dogovoru s NATO-om o zabrani ulaska KSB na sever Kosova bez odobrenja Kfora, objavila je večeras Gazeta ekspres.

Kurti je danas objavio da je 2013. u Briselu sporazum o kretanju KBS na sever Kosova potpisao u tajnosti tadašnji kosovski premijer Hašim Tači s tadašnjim generalnim sekretarom NATO-a Andresom Fogom Rasmusenom.

Kako prenosi Kosovo onlajn, Mustafa je 2015. za Gazetu potvrdio da postoji sporazum s NATO-om da KBS bez saglasnosti ne ide na sever Kosova.

"To je sporazum sa Severnoatlantskim savezom da se na sever Kosova ne ide bez njihove saglasnosti", rekao je tada Mustafa i dodao da ako zatreba da se ide, to se mora uciniti uz usaglašenost sa njima.

Kurti je danas naglasio da time treba da se pozabave pravosudni organi i istovremeno najavio da priprema postupak za smenjivanje Tačija, jer po mišljenju Pravne službe kabineta, postoji dovoljno osnova da se dokaže da je on prekršio Ustav tzv. Kosova kada je potpisao takav sporazum, navodi Gazeta Ekspres.

Izvor: T a n j u g

Isa MustafaNATOKBSAljbin KurtiHašim Tači
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva