:

:

TV Most

clock

Novembar 06, 2019   18:28

0

289

Gazeta: Ostavka u KIA otvorila put radikalnim promenama

Ostavka šefa kosovske tajne službe, Špenda Madžunija, otvara vrata radikalim promenama u bezbednosnim strukturama, koje su do danas bile pod potpunom kontrolom aktuelnog kosovskog predsednika, Hašima Tačija, piše prištinska Gazeta ekspres.

List piše da je Madžuni odlučio da ne čeka da na vlast dođe Aljbin Kurti, lider Pokreta Samoopredeljenje, koji ga je do sada više puta optužio za nasilje nad aktivistima tog pokreta, krađu, pa čak, kako se navodi, i za navodne porodične veze sa predstavnicima vlasti u Srbiji.

Podseća se da je Madžuni, kada je došao na mesto šefa KIA, Samoopredeljenje optužilo da se direktno povezao sa Tačijem u "ozbiljnom kršenju" pravila u slučaju deportacije šest turskih državljana.

"Čini se da je Madžuni odlučio da napusti funkciju i ne bude prisutan onog dana kada Aljbin Kurti bude izabran u parlamentu za premijera Kosova", piše Ekspres.

List konstatuje da je pobeda Pokreta Samoopredeljenje na oktobarskim vanrednim parlamentarnim izborima na kosovskoj teritoriji izgleda veoma uzdrmala vrh bezbedosnih struktura, gde su na vodećim funkcijama ljudi iz Demokratske partije Kosova.

Ostaje da se vidi, dodaje list, šta će uraditi Aleksandar Ljumezi, glavni državni tužilac, koji je blizak Madžuniju i Tačiju.

Izvor: T a n j u g

Špend MadžuniAljbin KurtiSamoopredeljenjeKosovska obaveštajna agencija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva