:

:

TV Most

Foto: analitika.me

clock

Jul 10, 2020   20:58

0

239

Gazeta: Tačija brani advokat Ante Gotovine

Predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija, koji u ponedeljak ima prvo saslušanje u Specijalnom tužilaštvu u Hagu, braniće hrvatski advokat Luka Mišetić koji je ranije u Hagu branio hrvatskog generala Antu Gotovinu, piše prištinska Gazeta ekspres.

Kako piše Gazeta, Mišetić ima iskustva u odbrani učesnika ratova iz 1990-ih i nalazi se na listi 40 akreditovanih advokata koji mogu predstavljati osumnjičene, okrivljene, grupu žrtava ili bilo koga drugog ko uživa pravo na pravno zastupanje u postupcima pred Specijalnim većima u Hagu.

Nakon objave da je Haško tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Tačija, Mišetić je napisao da je Tači bio u pravu kada je povezao optužnicu sa sastankom u Beloj kući gde je trebalo da učestvuje u nastavku dijaloga s Beogradom.

"Tači je u pravu. Ahilova peta u međunarodnoj pravdi skoro 30 godina je optužba za političko mešanje. Dakle, šta je prvi veliki korak Specijalnog tužilaštva? Otkrivanje važnih informacija samo da bi se zaustavio mirni politički proces. Loš početak Specijalnog suda ", napisao je Mišetić na Tviteru.

Mišetić radi za američku advokatsku firmu sa kojom je Priština imala nekoliko ugovora tokom Tačijeve vlade, a potom i ugovore o lobiranju.

Ista kompanija ima ugovore na osnovu kojih brani Prištinu po nekoliko tužbi Medunarodnog arbitražnog suda, prenosi Kosovo onlajn.

Izvor: T a n j u g , Kosovo Onlajn

Hašim TačiSpecijalni sudHag
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva