:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Jun 22, 2019   8:28

0

233

“Generacija5” sinoć okupila sve generacije u Domu kulture u Gračanici

Dom kulture „Gračanica“ je povodom Vidovdanskih svečanosti organizovao koncert jedne od najpoznatijih rok grupa na domaćoj muzičkoj sceni- “Generacija 5“.

Uz najveće hitove benda kao što su “Ti samo budi dovoljno daleko“, “Dolazim za 5 minuta“, “Ti i ja“, “Najjači samo ostaju“ i “Ritam tvoga dodira“, večeras je uživala ovdašnja publika, a pored navedenih, nizale su se pesma za pesmom, sastava koji je svoju karijeru započeo 1977 godine.

„Drago mi je da smo ovde večeras. Naš poslednji nastup u Prištini je bio nešto sasvim drugo, ovo je sad nešto posebno. Kao što su tada, te sedamdesete bile naš početak, tako je i ovo sada naš početak češćih posećivanja ovog regiona“, rekao je uoči nastupa Dragan Ilić klavijaturista ove grupe.

Poslednji put  hitove pomenutog kultnog sastava kosovska publika mogla je uživo slušati devedesetih godina u Sportskom centru „Boro i Ramiz“ u Prištini. Danas, kada je muzičku scenu preplavio ritam narodne i folk muzike, rokeri i ljubitelji rok muzike trude se da opstanu.

” Vremena se menjaju, moda se menja, ukusi se menjaju, pa tako je i sa muzikom. Tada se slušao rok, sada se više sluša neka druga vrsta muzike, ali mislim da još uvek ima roka i rokera”, rekao je za program RTV Gračanica gitarista Dragan Jovanović Krle.

Pod vedrim nebom, na sceni ispred Doma kulture, publika, koju su činile sve starosne generacije, ispratila je aplauzima sve pesme sa večerašnjeg repertoara muzičke grupe “Generacija 5”.

Nastup pomenutog rok sastava je podržala Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

Izvor: RTV Gračanica

Generacija5KiMGračanica

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva