:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo odbrane

clock

Jun 07, 2023   17:08

0

51

General Mojsilović sa šefom Biroa Nacionalne garde SAD o unapređenju saradnje

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović razgovarao je sa šefom Biroa Nacionalne garde Sjedinjenih Američkih Država generalom Danijelom Hokansonom, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, o bezbednosnoj situaciji u svetu i regionu i mogućnostima za unapređenja bilateralne vojne saradnje.

Sagovornici su se saglasili da je vojna saradnja dveju država, koja se u značajnoj meri odvija u okviru Programa državnog partnerstva Srbije i Ohaja, intenzivna i sadržajna i da doprinosi dostizanju interoperabilnosti i podizanju nivoa operativnih sposobnosti oružanih snaga. Zaključeno je da treba nastaviti sa realizacijom zajedničkih aktivnosti i iznalaženjem novih modaliteta saradnje koji daju konkretne i jasno vidljive rezultate, pre svega u domenu obuke, razvoja podoficirskog kora i sajber odbrane, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Mojsilović je istakao da Vojska Srbije nastoji da bude odgovoran i kredibilan partner, da je posvećena nastavku saradnje u svim oblastima od obostranog interesa, kako sa Nacionalnom gardom tako i sa drugim sastavima Oružanih snaga SAD, i izrazio uverenje da će uspešna vojna saradnja dati snažan doprinos razvoju ukupnih odnosa Srbije i SAD.

Na sastanku je razgovarano o bezbednosnoj situaciji u svetu i regionu i dometima bilateralne vojne saradnje Srbije i SAD, sa težištem na saradnji Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja i mogućnostima za njeno unapređenje.

Američku delegaciju, u čijem sastavu je i zamenik komandanta Nacionalne garde Ohaja brigadni general Stiven Rouds, danas su primili predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić i ministar odbrane Miloš Vučević.  

Izvor: T a n j u g ; foto: Ministarstvo odbrane

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva