:

:

TV Most

clock

Jun 28, 2019   17:39

0

250

General NATO: Još mnogo posla u procesu transformacije KBS u vojsku

Novopostavljeni šef NATO tima za savetovanje i vezu (NALT) na Kosovu nemački brigadni general Mihael Obernejer izjavio je danas da je posle 20 godina od dolaska snaga Alijanse misija NATO na Kosovu na pola puta.

RTK2 na srpskom jeziku prenosi da je Obernejer prilikom ceremonije preuzimanja dužnosti od dosadašnjeg šefa toga tima Uvea Bekera kazao da je svestan predstojećih izazova.

"Iako je prošlo 20 godina od našeg dolaska, naša misija je na pola puta. Još puno izazova je pred nama, ali važno je da smo spremni za saradnju. Zahvaljujem se Bekeru na odlično obavljenom poslu, spreman sam da preuzmem njegovu dužnost", rekao je Obernejer.

Na ceremoniji koja je održana u kosovskom Ministarstvu odbrane Beker je poručio da "predstoji još mnogo posla u procesu transformacije Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u vojsku".

Navodi se da je skupu prisustvovao i kosovski premijer Ramuš Haradinaj koji je izneo tvrdnju da je "glavni cilj i vizija Kosova pridruživanje NATO snagama".

RTK2 navodi da je NALT zadužen za pružanje saveta i organizovanje obuke, kao i podržavanje razvoja bezbednosnih organizacija na Kosovu, a ovaj NATO tim je uspostavljen u avgusta 2016. godine.

Izvor: Танјуг

KiMNATOBSK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva