:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Avgust 14, 2021   13:41

0

58

Generalno čišćenje svih zdravstvenih ustanova na KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, u saradnji sa lokalnim samoupravama, direktorima zdravstvenih ustanova i komunalnim preduzećima u pokrajini, organizovala je danas akciju generalnog čišćenja svih zdravstvenih ustanova primarne, sekundarne i tercijarne zdravstvene zaštite na prostoru Kosova i Metohije.

Ovo je prva zajednička akcija kojoj su se volonterski priključili zaposleni u Kancelariji za KiM, opštinama sa srpskom većinom i zdravstveni radnici, a cilj je podizanje svesti o zaštiti životne sredine, briga o radnom okruženju, ali i priprema za eventualni četvrti talas koronavirusa, kako bi u slučaju porasta broja pacijenata zdravstvene ustanove bile spremne.

Kako se navodi u saopštenju, akcijom je obuhvaćeno oko 250 objekata zdravstvene namene, među kojima su dva Kliničko-bolnička centra, dva zdravstvena centra, 25 domova zdravlja, kao i zdravstvene ambulante.

U svim objektima vrši se kompletna dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija, zamena oštećene stolarije i drugih oštećenja, krečenje, a i oplemenjuje se i prostor oko zdravstvenih ustanova, uređuju se zelene površine i postavljaju nove sadnice.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov kaže da je ova aktivnost prva u nizu sličnih akcija koje će se organizovati jednom mesečno.

"Veoma nam je važno da našem narodu u pokrajini obezbedimo kvalitetnu zdravstvenu negu, ali i da pripremimo sve zdravstvene ustanove za eventualni novi talas koronavirusa. Ovakvim aktivnostima pokazujemo odgovornost prema našim korisnicima, brigu o svom radnom okruženju i životnoj sredini, ali isto tako i negujemo duh zajedništva, pripadanja jednom narodu i jednoj državi", izjavila je Svetlana Miladinov.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Kancelarija za KiMzdravstvene ustanoveKiMSvetlana Miladinov
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva