:

:

TV Most

clock

Jun 20, 2015   12:05

0

112

Gest premijera državnički i moralno ispravanOn je kazao i da je Srbija kroz jučerašnju izjavu premijera o tome pokazala da oseća pijetet prema Srebreničkim žrtvama.

"To nije prvi put, to je potvrda da se nastoji i kroz ovakve gestove koji imaju simbolički i realan značaj stvoriti perspektiva za dobre odnose između Srbije i BiH", rekao je Stanković.

Takođe je ocenio da je važno i to što takva izjava premijera Vučića dolazi u trenutku kada je na zahtev bošnjačkog člana predsedništva Bakira Izetbegovića otkazana poseta BiH predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću.

"Srbija je ovim gestom pokazala da joj nije stalo do neke političke distance i konfrotacije sa BiH, već da, naprotiv, želi da simbolički i realno prisustvom premijera oda počast srebreničkim žrtvama", rekao je Stanković.

On smatra da je gest premijera Vučića nešto što je neophodno da se relaksiraju odosi između Srbije i BiH i potvrda da on (Vučić) polako, ali nesporno postaje lider u regionu kada je reč o dobrosudsedskim odnosima.

"Setimo se i da je u jeku ne bas korektne predizborne kampanje u Hrvatskoj otišao u Zagereb na inauguraciju Kolinde Grabar Kitarović sledeći dobru volju da se nastavi dobra komunikacija sa Hrvatskom uprkos različitim tonovima u kampaniji i tokom same izborne večeri", rekao je Stanković.

Premijer Aleksandar Vučić juče je rekao da Srbija nije spremna da podrži predlog rezolucije o Srebrenici, ali da je on spreman da ode na obeležavanje 20 godina Srebrenice i oda poštu bošnjačkim žrtvama.

Izvor: Tanjug, Pink

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva