:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Decembar 17, 2018   16:32

0

279

Getoizacija zdravstva na Kosmetu vodi etničkom čišćenju

Predsednik Novog sindikata zdravstva Srbije Živorad Mrkić izjavio je da albanske vlasti na KiM sprovode očigledan zločin protiv čovečnosti stvaranjem poslednjeg nacionalnog geta na tlu Evrope, u koji su saterali i zdravstvene radnike i njihove pacijente, uključujući i decu - samo zato što su srpske nacionalnosti.

Mrkić je na konferenciji za medije upozorio da se ne radi o carinskom sukobu i uvođenju viših tarifa, već o sprovođenju svojevrsnog etničkog čišćenja.

"Očigledno da ovaj embargo ima težnju da preraste u etničko čišćenje, jer ako nekome učinite život toliko nemogućim, on više tu ne može da opstane", ističe Mrkić.

Potpredsednica Sindikata doktorka Dragica Jankov Vidačić u nekoliko navrata je, kaže, nosila humanitarnu pomoć kolegama u srpskim sredinama na KiM.

"Medicinske sestre su bile presrećne zbog naše posete. Oni su i socijalno ugroženi, ne postoji ni preventiva, sistematski pregledi. Reaguje se samo kad se nešto dogodi, a ti lekari moraju da budu specijalisti za sve - da nauče da zašivaju ranu i da zaustave krvarenje i sve ostalo", rekla je Jankov Vidačić.

Članovi predsedništva Novog sindikata zdravstva Srbije uputili su apel velikim silama, pre svega Americi i Velikoj Britaniji, da izvrše pritisak na Prištinu da prestane getoizacija zdravstvenih ustanova i pacijenata na KiM.

Izvor: Танјуг

taksezdravstvo na KiMKosovo i Metohija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva