:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Septembar 08, 2021   12:01

0

96

Gitarijada u Zaječaru 17. i 18. septembra

Štab za vanredne situacije Zaječara doneo je odluku da se 54. "Zaječarska gitarijada" održi u periodu od 17. do 18. septembra, ali će događaju moći da prisustvuju vakcinisani, oni koji su preležali kovid ili oni koji imaju negativan pi-si-ar ili brzi test ne stariji od 48 sati.

 

Kako je objavljeno na gradskom sajtu, Zaječarska gitarijada biće održana na prostoru Kraljevice koji je i namenjen za održavanje te tradicionalne manifestacije.

"Ulaz na Zaječarsku gitarijadu, kao i rad, posluživanje gostiju hranom i pićem, i izveštavanje predstavnika medija, biće omogućeno samo onima koji su primili najmanje dve doze vakcine, a da je od prijema druge doze prošlo minimum 14 dana, imaju potvrdu o preležanoj kovid-19 infekciji ili pi-si-ar test koji nije stariji od 48 sati", navodi se u saopštenju gradskog Štaba.

Dodaje se da će se provera vršiti na ulaznim kapijama, a zbog izbegavanja gužvi organizator je dužan da otvori minimum šest ulaznih kapija na kojima mora dežurati najmanje jedan komunalni milicioner, jedan pripadnik policije, jedan pripadnik inspekcijskih službi, kao i dva pripadnika redarske službe.

Pripadnici milicije i policije moraju proveravati matične brojeve na sertifikatima o imunizaciji i potvrdama o preležanoj kovid infekciji i pi-si-ar i Ag testovima sa ličnim kartama ili drugog dokumenta, da bi se onemogućila zloupotreba tuđih potvrda i sertifikata.

Mlađi od 15 godina ne moraju da imaju potvrde i setrifikate.

Brzo antigensko testiranje biće omogućeno u neposrednoj blizini od mesta održavanja gitarijade i rezultati će se čekati oko 30 i 45 minuta.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva