:

:

TV Most

clock

April 22, 2015   12:05

0

152

Glavni putni pravci biće završeni iduće godine

On je, izrazivši zadovoljstvo jučerašnjim Samitom zemalja zapadnog Balkana u Briselu, poručio da će do kraja iduće godine biti izgrađeno više kilometara autoputa nego što je to uobičajeno u najrazvijenijim evropskim zemljama.

"Posle decenija priče imaćete završen Koridor 10, južni i istočni krak, autoput do Pirota i Dimitrovgrada, Preševa i granice sa Makedonijom. Biće završen kompletno autoput do Preljine. Glavne komunikacije ćemo u roku da završimo i pokazaćemo da je to bilo moguće i ranije da se uradi, a zašto neki nisu u tome uspeli ne znam", objasnio je Vučić dodajući da je uveren u uspeh.

Što se samita u Briselu tiče on je kazao da je Srbija bila realistična, ozbiljna i odgovorna, te da ima bolje ekonomske pokazatelje u smislu propusne moći puteva, dodajući da su neki tražili da dobiju takozvane plave koridore iako imaju pet puta manje putnika.

"Mislim da su Srbija, Albanija i Crna Gora, ali i ostali prošli dobro. Ako deset odsto toga prođe i možemo da iskoristimo, to je veliki uspeh za našu zemlju. Dobro je da su nam priznali u glavnim rutama ne samo Koridor 10, južni i istočni krak, već i put od Vršca do Beograda, plus kompletan Koridor 11, koji do sada nije bio priznat u evropskoj mreži puteva, koji vodi do Crne Gore, Bara, pa do Albanije Skadra i Tirane sa posebnim krakovima. To je za nas od izuzetnog značaja", porucico je premijer.

Izrazivši uverenje da će Srbija znati da tu priliku iskoristi, Vučić je kazao da je Srbija prihvatla u potpunosti predloge koje je dala Evropska komisija, i da veruje da ćemo naići na ozbiljnu podrsksu i da ćemo moći da uradimo još više na infrastrukturi.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva