:

:

TV Most

clock

Jun 06, 2023   11:33

0

121

Glišić: Srbija uspela da izbegne očiglednu provokaciju, sa ciljem da se izazove rat i krvoproliće na KiM

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić izjavio je da Srbi na Kosovu prolaze kroz jako težak period i da je Srbija pokazala strpljenje i uspela da izbegne očiglednu provokaciju koja je imala za cilj da izazove rat i krvoproliće, prenela je tv Happy.

,, Vučić čuva glavu svima i Albancima, jer tu ne bi stradali samo Srbi. Rat kad krene tu nema biranja, metak ide svuda, znate kako kažu, ,,dobijen rat je samo onaj koji je izbegnut, tad ste pobedili". Mislim da smo mi pobedili jer smo izbegli najprljaviju provokaciju i zamku", kazao je Glišić.

Ističe da su Srbi na Kosovu pokazali jedinstvo, snagu i odlučnost.

,,Svima im na tome čestitam, ovom prilikom želim javno da im odam priznanje. To je neverovatna hrabrost, ljudi koji uprkos svemu žele da ostanu u svojoj domovini i ja se samo nadam da će biti mudrosti, razumevanja, da se sve reši mirnim putem", kazao je.

Pozvao je Srbe na Kosovu da imaju poverenja u svoju državu i sve ono što ona radi. Kako kaže, siguran je da će predsednik i svi učiniti sve što mogu da nađu put da se iz ove situacije izađe bez sukoba i da srpski narod ne strada, kao i da se taj problem reši kroz dijalog.

Izvor: Kosovo onlajn

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva