:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Jul 15, 2021   13:44

0

116

Glumci amaterskog pozorišta “Janićije Popović” nižu priznanja i nagrade

Amatersko pozorište „Janićije Popović“ koje funkcioniše u okviru glumačke sekcije Doma kulture u Gračanici beleži brojne uspehe na mnogim festivalima širom naše zemlje. Poslednji u nizu je 62. Festival amaterskih pozorišta Srbije koji je ove godine održan početkom jula u Kuli, a sa koga su se glumci ovog pozorišta vratili sa značajnim priznanjem.

„Iako mi nismo učestvovali u takmičarskom delu, već u revijalnom, naš glumac Aleksa Simić dobio je priznanje za „najbolje glumačko ostvarenje“ u predstavi „Igra“, kojom smo se predstavili tamošnjoj publici. Ovo priznanje, kao i mnoga druga koje smo do sada dobili, za naše mlade gumce je  satisfakcija  da to što radimo zapravo dobro radimo i da se naš trud isplati“, kazao je Aleksandar Gudžić, predstavnik AP „Janićije Popović“ gostujući u Jutarnjem programu RTV Gračanica.

Predstava „Igra“ nedavno je i na festivalu u Trsteniku odnela  nekoliko nagrada, a Gudžić ističe da je pored brojnih nagrada i priznanja jedna od najvećih i najvrednijih za sve njih aplauz i osmesi publike, naročito dece koja kada im se nešto svidi nesebično to nagrađuju osmesima.

Planovi amaterskog pozorišta  „Janićije Popović“ jesu da do kraja godine pripreme još dve predstave, a pored toga organizovaće i školu lutkarstva koja će rezultirati predstavom najboljih učesnika. Pored toga, ukoliko to epidemiološka situacija dozvoli, nastaviće da učestvuju i na festivalima amaterskih pozorišta.

Izvor: RTV Gračanica

KiMGračanicaAmatersko pozorište “Janićije Popović”
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva