GO SNS Šabac: Gradska komisija menja lokaciju biračkih mesta

:

:

TV Most

clock

Avgust 07, 2020   15:19

0

17

GO SNS Šabac: Gradska komisija menja lokaciju biračkih mesta

Gradski odbor SNS u Šapcu danas je izrazio najoštriji protest zbog neodgovornog poteza Gradske izborne komisije Šabac koja je donela odluku da promeni lokaciju biračkih mesta za predstojeće ponovljene izbore na 27 birališta u Šapcu.

 

Zbog epidemiološke situacije na teritoriji grada, izborna komisija je procenila da Zdravstvena ambulanta Majur nije adekvatno mesto za održavanje izbora, pa je odlučila da i građani koji bi trebalo da glasaju na tom mestu, svoje biračko pravo ostvare na biračkom mestu Osnovna škola.
"Smatramo da je ovo još jedan u nizu katastrofalnih poteza Nebojše Zelenovića, koji upravlja radom Gradske izborne komisije, jer objedinjavanjem dva biračka mesta direktno ugrožava zdravlje građana rizikujući veću gužvu na samom biračkom mestu. Ali, jasno je da njemu zdravlje građana nije prioritet, jer inače bi se dosetio da jednostavno umesto u ambulanti glasanje bude održano na drugoj lokaciji na kojoj bi svi mogli da ostvare svoje biračko pravo", kažu u GO SNS-a u Šapcu.
Kako je navedeno u saopštenju, jednostavnom zamenom lokacije, građani su umesto u ambulanti mogli da glasaju na drugoj lokaciji, koju odredi Gradska izborna komisija, što bi bilo bezbednije i jednostavnije za sve građane koji pripadaju tom biračkom mestu.
"Ali, Zelenovićevoj komisiji jednostavnije je bilo da objedini dva biračka mesta u jedno, kako bi imali što manje posla, bez obzira na to što će zbog njihove lenjosti i neodgovornosti na objedinjenom biračkom mestu stvoriti veću gužvu izlažući građane riziku od infekcije".
SNS u Šapcu navodi da je još jednom Zelenović pokazao da mu je lični komfor i interes ispred interesa građana.
Ta stranka smatra da je to još samo jedna u nizu manipulacija i pokušaja opstrukcije izbornog procesa od strane Nebojše Zelenovića, koji još od proglašenja izborne pobede SNS na sve moguće načine pokušava da, suprotno izbornoj volji naroda, zadrži fotelju gradonačelnika.
"U tim pokušajima ne preza ni od najgorih kriminalnih radnji, direktne manipulacije Gradskom izbornom komisijom, ali i nečasnih načina kojima pribegava kako bi dobio glasove Šapčana, što pre svega uključuje kupovinu glasova i lažno dodvoravanje narodu".
Uskoro će, posle ponovljenih izbora na 27 biračkih mesta, izborni proces biti okončan, a nesumnjiva pobeda SNS konačno će omogućiti Šapcu da krene napred i izvuče se iz blata u kojem ga godinama drži, sada već samo formalni gradonačelnik, Nebojša Zelenović sa svojim mentorom Dušanom Petrovićem, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva