:

:

TV Most

clock

Februar 27, 2020   13:45

0

162

GO SNS Šabac: Zelenović iz Brisela počeo prljavu kampanju

Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac saopštio je danas da je predsednik "Zajedno za Srbiju" i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović kampanju za predstojeće lokalne izbore počeo iz Brisela, i to prljavom kampanjom i klevetanjem političkih neistomišljenika.

"Do juče je Zelenović u istom tom Briselu tvrdio da će izbore bojkotovati, ali o tome koliko nema stida svedoči činjenica da sad objašnjava zašto na izbore izlazi, kao da nikad nije ni tvrdio suprotno, i to baš u tekstu za briselski Euroaktiv", navodi se u saopštenju GO SNS.

U saopštenju navode da Zelenović u tekstu navodi da, iako na izbore izlazi, za to nema uslova, za šta mu je argument spuštanje izbornog cenzusa.

"Upravo spuštanje cenzusa najviše odgovara tzv. malim strankama, osim ako nisu toliko male kao njegova, da im čak ni nizak cenzus ne može pomoći da se izbore za svoje predstavnike u parlamentu", poručuju iz SNS i dodaju da je kampanju za izbore Zelenović počeo iz Brisela i to "pljuvanjem po sopstvenoj zemlji i narodu".

Navode i da u odsustvu programa i dobrih rezultata, Zelenoviću u pokušaju da zadrži vlast u Šapcu, "preostaje samo prljava kampanja i klevetanje političkih neistomišljenika, ne samo u zemlji, nego i u inostranstvu".

"Zelenović treba da zna da nema u svetu tog cenzusa ni izbornih uslova, koji bi njega uveli u parlament. Shvatiće to već krajem aprila, kad narod da svoj glas, a Srpska napredna stranka počne pobedničko slavlje", navodi se u saopštenju.

Zelenović je prethodno optužio srpsku vlast u autorskom tekstu za Euroaktiv da "simulira demokratiju", a kao ključnu prepreku "slobodnim i poštenim izborima" naveo je,"raširenu represiju nad glasačima".

U tekstu za briselski Euroaktiv, Zelenović piše i da je Srbija pod vlašću Srpske napredne stranke pala na listama glavnih posmatrača demokratije, a spuštanje izbornog cenzusa, tri meseca pre izbora, komentariše kao neiskrenu posvećenost vlade reformama.

Osnovni cilj te odluke je, navodi, da se omogući opozicionim strankama lojalnim vlasti da uđu u parlament.

Zelenović, inače, izlazi na lokalne izbore u Šapcu 26. aprila, dok će pokrajinske i republičke, kako je naveo, bojkotovati.

Izvor: Танјуг

GO SNS ŠabacZelenović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva