Godfri: Cilj SAD je da ohrabre dijalog između Beograda i Prištine

:

:

TV Most

Foto: VOA

clock

Novembar 22, 2019   21:06

0

82

Godfri: Cilj SAD je da ohrabre dijalog između Beograda i Prištine

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Srbiji Entoni Godfri izjavio je danas da je cilj Amerike da ohrabri dijalog između Beograda i Prištine i ukaže na to koliko bi ljudi u regionu imali koristi od toga da se nađe rešenje za kosovski problem.

"Rešenje koje može biti trajno biće ono do kojeg dođu obe strane same, sa kojim obe strane mogu da žive i koje vode do regionalne stabilnosti. Bilo koje rešenje koje je nepošteno, neuravnoteženo ili nametnuto sa strane neće biti dugotrajno", rekao je Godrfi u intervjuu za RTS, nakon obilaska te medijske kuće.

Naveo je i da je interes Amerike da Zapadni Balkan postane mesto stabilnosti i prosperiteta, gde se, kako kaže, poštuju demokratske vrednosti, zemlje međusobno poštuju granice i imaju dobre odnose.

"Što se nas tiče, a i za Srbiju, najbolji način da se to postigne jeste put ka Evropskoj uniji. Zato je moj cilj da upotrebim svu svoju energiju i sva sredstva Ambasade SAD u Beogradu da pomognem Srbiji da postigne cilj koji je sebi postavila, a to je članstvo u EU", istakao je novoimenovani ambasador Godfri.

Izvor: T a n j u g

Entoni Godfriambasador SADdijalog Beograd-PrištinaEU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva