:

:

TV Most

Foto: Ambasada SAD

clock

Novembar 17, 2020   20:51

0

39

Godfri: Grenelov pristup promenio način na koji se EU bavi Zapadnim Balkanom

Trampovoj administraciji treba odati priznanje za pozitivan zamah u bilateralnim odnosima SAD i Srbije, jer je odnosima između Kosova i Srbije posvetila puno pažnje, energije i resursa, izjavio je danas američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri.

"I najveći kritičari Ričarda Grenela se slažu da je njegov pristup povećanju dinamike promenio i način na koji se EU bavila Zapadnim Balkanom”, rekao je Godfri na Beogradskoj NATO nedelji, u organizaciji CEAS.

Američki ambasador je istakao da je cilj Srbije da načini napredak i da će se to desiti bez obzira na administraciju u SAD.

"Naš cilj da pomognemo Srbiji da napreduje biće konzistentan, bez obzira na ishod američkih izbora i nadam se da ćemo nastaviti taj zamah”, rekao je Godfri.

Na pitanje moderatorke da li to znači da nije siguran u ishod izbora u SAD, Godfri je odgovorio da on predstavlja administraciju koja ga je postavila, odnosno Trampovu, dok god je ona na vlasti.

"Uz snažno vođstvo predsednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brabić, napravili smo napredak ka boljoj saradnji među našim zemljama, što sam potvrdio Senatu. U Beloj kući smo okrenuli stranu ka novom poglavlju naših odnosa, i ne samo uprkos, već možda i zahvaljujući pandemiji. Naše prijateljstvo traje već 140 godina i izdržalo je mnoge testove i deli mnoge ciljeve, prevazilazi politiku partija i izborne rezultate u obe zemlje i nastaviće da traje i nakon januara”, naglasio je Godfri.

Prema njegovim rečima, kao rezultat Vašingtonskog sporazuma, Srbija i Kosovo, NATO partneri, na putu su ka ekonomskoj normalizaciji.

Poštujemo vojnu neutralnost Srbije, ali je računamo kao deo evroatlantske zajednice, kazao je američki ambasador.

Izvor: T a n j u g

Entoni GodfriSADKiMSrbijaDonald TrampNATO
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?