:

:

TV Most

Foto: Ambasada SAD

clock

Mart 31, 2021   17:47

0

179

Godfri i ambasadori: Zadivljujući uspeh Srbije u imunizaciji

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri izjavio je danas da su on i ambasadori zemalja Kvinte na sastanku sa premijerkom Anom Brnabić iskazali poštovanje za "zadivljujući uspeh Srbije" u sprovođenju masovne imunizacije stanovništva na Kovid-19.

On je na svom Fejsbuku napisao da cene što redovno imaju priliku za otvoreni dijalog sa Vladom Srbije o ovim važnim temama i dodao da je pomoć Srbiji da napreduje ka svom cilju EU integracija u središtu lokalne politike SAD-a.

Kako je naveo, Brnabić ih je informisala o naporima Srbije da napreduje u reformama u okviru procesa evropskih integracija, sa težištem na problemima u domenu vladavine prava.

"Ambasadori su izrazili zabrinutost za stanje u medijima i sugerisali vladi da radi na stvaranju klime u kojoj neće biti pretnji novinarima ili liderima organizacija civilnog društva. Složili smo se u pogledu značaja praktičnih koraka i da bi sprovođenje vladine Medijske strategije trebalo da predstavlja dobru osnovu za poboljšanje stanja u medijima u Srbiji", zaključio je Godfri.

Izvor: T a n j u g

Entoni Godfriambasadori KvinteAna BrnabićSrbijavakcinacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva