:

:

TV Most

clock

Novembar 09, 2021   12:28

0

186

Godfri: Ne mogu svi da se uklope u Samit za demokratiju

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Entoni Godfri je izjavio danas da je Samit za demokratiju, koji će organizovati američki predsednik DŽozef Bajden u decembru, inicijativa koja ne može da obuhvati sve partnere.

"U ovu inicijativu ne mogu da se uklope svi partneri", izjavio je Godfri u odgovoru na pitanje N1 zašto Srbija nije pozvana na Samit za demokratiju u Vašingtonu.

Naglašava da SAD ostaju posvećene saradnji sa Srbijom na unapređenju i jačanju demokratije, sprečavanju demokratske regresije, promovisanju poštovanja ljudskih prava i borbi protiv korupcije kako bi se dokazalo da demokratije ispunjavaju potrebe naroda.

"Samit za demokratiju jedna od mnogih američkih inicijativa usmerenih na jačanje demokratije, borbu protiv korupcije i unapređenje poštovanja ljudskih prava širom sveta", izjavio je Godfri.

Prema njegovim rečima, cilj inicijative je bio da se okupi regionalna i socio-ekonomska grupa zemalja i jurisdikcija, koja uključuje demokratije sa dobrim osnovama, kao i nove demokratije sa različitim veličinama stanovništva, demografijom i lokacijama.

Izvor: Танјуг

GodfriSADSamit demokratije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva