Godfri: Srbija pokazuje da mnogo investira u infrastrukturu

:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 05, 2019   11:38

0

63

Godfri: Srbija pokazuje da mnogo investira u infrastrukturu

Potpisivanjem ugovora za izgradnju Moravskog koridora, koji će graditi američko-turski konzorcijum, Srbija pokazuje da mnogo investira u svoju infrastrukturu, čime doprinosi preporodu zemlje koji će joj obezbediti mesto u evropskoj privredi, poručio je ambasador SAD Entoni Godfri.

Godfri je u izjavi za Tanjug istakao da je ponosan što je Vlada Srbije za izgradnju Moravskog koridora, koja je kako predsednik Aleksandar Vučić kaže tehnički možda i najveći izazov od svih projekata izgradnje autoputeva, izabrala baš kompaniju Behtel.Za realizaciju takvog projekta, ocenjuje ambasador SAD, potrebna je vodeća građevinska firma u svetskim razmerama, što je Srbija, kaže, i dobila dolaskom američke kompanije Behtel, koja čini konzorcijum sa turskom kompanijom Enka.
"Izborom firme kao što je Behtel, Srbija šalje snažan signal investitorima da želi fer utakmicu i proizvod vrhunskog kvaliteta", rekao je ambasador i ocenio da taj autoput nije samo autoput nego i projekat zaštite od poplava i digitalnih transferzala, koridor koji će povezivati ljude i gradove, unaprediti turizam, pomoći malim i srednjim preduzećma i privući nove investicije.
Behtel ima i potrebno znanje i sposobnost, rekao je ambasador i izrazio želju da što više američkih kompanija radi u Srbiji, jer je, kaže, to zemlja koja ima visoko obrazovanu radnu snagu i ogroman potencijal.
Komercijalni ugovor za izgradnju Moravskog koridora potpisan je jutros, a saobraćajnica duga 112 kilometara, povezaće sve veće gradove centralne Srbije između Pojata i Čačka – Kruševac, Kraljevo, Trstenik, Vrnjačku Banju.
Biće to prvi digitalni autoput, najširi u zemlji, trebalo bi da bude gotov za manje od četiri godine i povezivaće područje na kojem živi oko pola miliona ljudi.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva