:

:

TV Most

clock

April 05, 2019   14:18

0

255

Gojković: Fašističko nasilje opozicije

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najoštrije je osudila kao "fašističko nasilje" jučerašnji pokušaj nasilnog ulaska pripadnika opozicije u Skupštinu grada Beograda.

Maja Gojković je rekla da je čitava Srbija mogla da vidi kako izgleda politika Saveza za Srbiju i Boška Obradovića.

"Moglo je da se vidi kako Boško Obradović i Dragan Đilas potpomognuti Jankom Veselinovićem i Borkom Stefanovićem pokušavaju nasilno da uđu u skupštinu Grada Beograda kako bi nasilno preuzeli gradsku vlast. Moram oštro da osudim ovakvo fašističko nasilje koje se dogodilo preko puta Doma Narodne skupštine ", rekla je Gojkovićeva.

Gojkovićeva je ocenila da lideri opozicionog Saveza za Srbiju nemaju nikakvu politiku i kao alternativu politici predsednka Srbije Aleksandra Vučića vide fašističke napade.

Gojkovićeva je postavila i pitanje šta su ispred Skupštine Grada Beograda radili poslanici Narodne skupštine koji nisu odbornici gradske skupštine, Boško Obradović, Marija Janjušević i drugi.

"Sve ono juče što su govorili kao odbranu od onog fašističkog ludila pada u vodu, jer nikome nije jasno kakve su to oni zahteve želeli da predaju gradonačelniku Beograda, ili su oni bili samo kolovođe i sprovodili svoje dobro znane ideje da sve žene koje se bave javnim poslom treba disciplinovati uvredama, vređanjem, batinama i omalovažavanjem", rekla je predsednica Narodne skupštine i visoka zvaničnica vladajuće Srpske napredne stranke.

Gojkovićeva je dodala da je juče mogla da se vidi surovost predstavnika SZS-a prema ženama starijeg doba, ali i prema onim ženama koje imaju zdravstvene probleme.

Takođe je napomenula da pored ranijih napada na novinarke Pinka, upada u zgradu RTS-a, od juče im ni novinarka Prve televizije nije po meri.

"Obradović je juče novinarki Prve televizije izgovarao opasne rečenice 'Ličiš mi na bota i ličiš mi na nekoga ko je član neke političke stranke'. Uoči Drugog svetskog rata tako se išlo po okuparinim gradovima Evrope, gde su fašisti i nacisti optuživali određene ljude da liče na nekoga, zbog čega su ti ljudi i stradali", rekla je Maja Gojković.

Podsetila je i da se na društvenim mrežama navodi da će pored upada na televiziju Pink koji je najavljen za sutra, biti i upada u Narodnu skupštinu.

"Nasilja ispred i u ovoj zgradi neće biti, ovde se bavimo demokratijom i diplomatijom i Narodna skupšstina neće biti sigurna kuća za fašiste i nasilnke", rekla je Maja Gojković.

Izvor: Танјуг

GojkovićopozicijaSzS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva