:

:

TV Most

Foto: Vlada Srbija

clock

Novembar 22, 2019   15:33

0

183

Gojković i Pendarovski: Dve zemlje usmerene na razvoj dobrosusedskih odonosa

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednikom Republike Severne Makedonije Stevom Pendarovskim, koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji.

Gojković i Pendarovski su naglasili da su dve zemlje usmerene na razvoj dobrosusedskih odnosa, i u kontekstu razvoja bilateralnih odnosa dve države ukazali na značaj parlamentarne saradnje. Gojković i Pendarovski su razgovarali o aktuelnim pitanjima u okviru procesa evrointegracija.

Gojković i Pendarovski su naglasili spremnost jačanja regionalne saradnje, pozdravili inicijativu Srbije, Severne Makedonije i Albanije na uspostavljanju slobode kretanja ljudi, roba, usluga i kapitala, tzv. „mali Šengen“ i ukazali da svaka inicijativa koja olakšava kretanje i poboljšava život građana treba da ima punu podršku svih političkih i društvenih činilaca u regionu.

Gojković je istakla da je dosadašnja međuparlamentarna saradnja dobra, zahvaljujući redovnim susretima, dodala da ima prostora za dodatno jačanje saradnje i zahvalila na učešću delegacije Parlamenta Makedonije na 141. zasedanju Interparlamentarne unije u Beogradu.

Gojković i Pendarovski su pozdravili rast trgovinske razmene i ukazali da postoje mogućnosti za dodatan razvoj i unapređenje kako trgovinske, tako i ostalih vidova ekonomske saradnje, posebno kada je reč o infrastrukturnom povezivanju regiona.

Izvor: RTV

GojkovićPenderovski
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva