:

:

TV Most

Foto: Alo

clock

Maj 10, 2020   18:49

0

148

Gojković: Izborne radnje počinju sutra

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da je cilj akcija, koje preduzimaju predstavnici opozicije predvođeni Boškom Obradovićem i Draganom Đilasom, da spreče da se donesu izmene i dopune izbornih zakona i da se time spreči početak izbornih radnji.

Gojković je za televiziju Pink rekla da će izborne radnje početi sutra, 11. maja "svidelo se to ili ne Obradoviću, Đilasu, narko dilerima".

"Time pokazujemo odgovornost. Izbori će se održati u rokovima, a ne da se odlažu", rekla je ona.

Prema njenim rečima, očigledno je da Obradović i Đilas nemaju nikakvu politiku osim pokušaja da izazovu haos i nasilno zauzmu Skupštinu.

"Videli ste danas šta Boško, Đilas i ostali smišljaju, šta sve rade kako bi bili na naslovnicama novina", rekla je Gojković.

Predsednica parlamenta je povodom štrajka glađu koji su danas započeli poslanici SNS Aleksandar Martinović i Sandra Božić, rekla da su se oni odlučili na taj potez zbog nepostupanja Tužilaštva u slučaju napada na Marjana Rističevića.

"Tužilaštvo je dužno po službenoj dužnosti da regauje i kada pročita nešto u medijima, a kamo li kada su mediji preplavljeni fotografijama i snimcima", rekla je Gojković.

Ako se SZS ikada sastao,sada se definitivno raspao

"Ako su se ikada i sastali, sada su se definitivno i raspali", izjavila je Gojković povodom odluke pojedinih stranaka iz Saveza za Srbiju da prekinu bojkot i izađu na izbore.

Gojković je za TV Pink rekla da su u tom savezu ostali samo Boško Obradović, Dragan Đilas "i par kriminlaca koji nemaju šta da izgube nego da slušaju njih i bore se za prestiž na nekom narko tržištu".

Ona je izrazila uverenje da će preostalih 99 odsto stranaka učestvovati na izborima.

"Svima želim mnogo sreće. SNS će imati odgovornu politiku i odgovornu kampanju, nećemo nikog vređati, iznećemo kako mislimo da Srbija treba da izgleda u narednih pet godina, sve zarad ljudi i zarad mladih koji treba da ostanu u državi", poručila je Gojković.

Ona je dodala da je danas objavljen lažni snimak na kojem je prekrojena izjava predsednika Vučića od pre dve godine.

"Medlin Olbrajt i ostali koji su oteli za vreme Tadića i Đilasa deo teritorije naše države, koji su nas bombardovali, očigledno hvale prošlu vlast i kažu da je bilo bolje onda, a sada predsednik Vučić gvozdenom rukom vodi politiku ove države i ne da da KiM postane nezavisna država", rekla je Gojković ističući da je za vreme Vučića 13 država povuklo priznanje KiM.

Ona je naglasila da Vučić neće izdati nikoga u ovoj državi.

"Sve što radi radi da popravi katastrofalne političke poteze Vuka Jeremića, Dragana Đilasa i ostalih koje su ih podržavali na vlasti", rekla je Gojković.

Ona je dodala da Boško Obradović bojkotuje skupštinska zasedanja, a da pritom prima poslaničku platu i koristi sve pripadajuće privilegije.

Prema njenim rečima, on nudi građanima fašizam, a Srbija nikad nije bila fašistička država.

"Zato nemaju hrabrosti da izađu na izbore, građani Srbije nikada ne greše, oni će glasati za Aleksandra Vučića za SNS zato što imamo program kako da Srbija dalje izgleda zbog budućnosti naše dece i vrednovaće rezultate šta smo uradili za ove godine", rekla je Gojković.

Ona je navela da podržava štrajk glađu Aleksandra Martinovića i Sandre Božić i da joj je žao što su, kaže, morali da pristupe takvom činu.

Ponovo je zapitala zašto tužilaštvo ćuti i unapred abolira nemile scene koje je čitava Srbija imala prilike da gleda u petak.

"Ali mi mu (Obradoviću) nećemo dozvoliti da bude žrtva. Ne može dželat da jednog dana samo zato što to želi da bude, postane žrtva", rekla je Gojković i poručila da će Obradović "odlučan odgovor" dobiti 21. juna od čitave Srbije.

Gojković je dodala i da se svakim danom porodica predsednika, a najviše njegovo troje dece, vređa, ponižava, napada i stavlja na stub srama.

"Danilu Vučiću se crta meta na glavi, izmišljaju se nekakve priče kako pripada ovom ili onom klanu, a onda kada izađe grupa građana u nekoliko gradova u Srbiji i viče 'Đilase, lopove, vrati pare', izađe Đilas sa lošom glumom i kaže 'Vi uznemiravate moju decu", rekla je Gojković.

Ona je dodala da "šta god da se dešava u ovoj državi, kada vide da to nema podršku naroda, oni spinuju i izmišljaju nekakve laži".

"Đilas izmišlja da je neko spomenuo decu, a njegovu decu niko nije spomenuo. Vučićevu decu svaki dan vidimo kako manijaci napadaju, vređaju, prete da će ih ubiti, silovati, proterati iz države. Pa i ta deca slušaju kako im neko vređa oca svaki dan. I mi imamo emocije", poručila je Gojković.

Izvor: Танјуг

GojkoavićizboriSzS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva