:

:

TV Most

Foto: NSPM

clock

Jun 16, 2019   10:49

0

305

Gojković: Moja vrata za dijalog su stalno otvorena

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je da će redovno nastaviti da poziva sve šefove poslanickih grupa i da su njena vrata za razgovore otvorena.

"Veteran sam u politici i znam da nema drugog mesta za dijalog parlamentarnih stranaka nego u parlamentu", rekla je Gojković za "Politiku".

Povodom izjave lidera Dveri Boška Obradovića posle razgovora dela opozicije sa američkim zvaničnikom Metjuom Palmerom da je u SzS prepoznao alternativu Vučiću, ona kaže: 

"Ne znam šta ko iz intostranstva planira i kojim političkim inženjeringom se bavi, ako se i bavi, ali alternativa Aleksandru Vučiću i njegovoj politici mora da bude neka politika. Baš me interesuje koja je to politika".

Govoreći o Izveštaju Evropske komisije o napretku naše zemlje ka EU ona ocenjuje da on i nije toliko negativan u delu koji se odnosi na Narodnu skupštinu, ali da ima prostora za unapređenje rada. 

"Neke mere sam već predočila, a pozivala sam i pre izveštaja, nastaviću da pozivam i dalje sve šefove poslaničkih grupa da kroz dijalog dođemo do najboljih rešenja za sve", ističe Gojković.

Ona smatra da ključ poblema nije u skupštinskim procedurama već u tome što neko ko je nije učestvovao na izborima hoće da preuzme vlast. 

"Oni koji nemaju legitimne poslanike u parlamentu su najglasniji protivnici dijaloga u njemu, mada je on jedino mesto za to, što ističu i evropski zvaničnici", napominje Gojković.

Ona kaže da su u izveštaju iznete političke ocene kada se govori o tome da SzS bojkotuje rad parlamenta, a on nije ni učestvovao na izborima pre četiri godine.

Gojković je navela i da je šefu misije EU Semu Fabriciju prenela zamerke, ali i da je rekla da ima prostora za unapređenje kada su u pitanju zakoni koji se donose po hitnom postupku, dužina rasprave ili podnosenje amandmana.

Ona ocenjuje i da nema nikave bahatosti vlasti i da se deo opozicije koji je bojkotovao plenumski rad vratio, ali da medijima to nije interesantno.

Gojković smatra i da ona nije problem za povratak opozicije. Rezultat bojkota za Boška Obradovića je taj da je ostao bez poslaničkog kluba i stigao do šatora, kaže predsednica parlamenta.

"On neće da kaze građanima činjenicu da kada bi se vratio u salu morao bi da se bori s još 25 samostalnih poslanika za vreme za diskujiju pošto tri puta po pet minuta koriste i ti poslanici, a oni vredno rade i kad vide da je sazvana sednica odmah se prijave. Razlog njegovog bojkota plenuma jeste to sto bi građani videli da vise nema klub i da zbog toga ne moze da govori , odnosno vrlo su mu ogranicene mogućnosti", objašnjava Gojković.

Kako kaže, on je nasao sebi drusžštvo u Draganu Đilasu i Vuku Jeremiću koji nisu poslanici, koji su najveći zagovrnici bojkota, a na izborima nisu ni učestvovali.

Izvor: T a n j u g

Maja GojkovićparlamentSzS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva