:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 08, 2019   10:55

0

196

Gojković: Ne verujem u "spontani prostakluk i uvrede"

Predsednica Skupštine Srbije i funkcionerka Srpske napredne stranke (SNS) Maja Gojković ocenila je da uvrede koje dolaze od dela opozicije služe da se u građanima probudi bes kako bi se izazvali nemiri u Srbiji i preuzela vlast na ulici bez izbora.

"Nije slučajno što Sergej (Trifunović) psuje, vređa. Ne verujem u bilo kakvu spontanost. Njegova uloga je da podstakne prostakluk, bes i gnev ne bi li bilo nemira, napada na institucije. To je moj lični utisak, da prostakluk nije slučajna pojava", rekla je Gojkovićeva za TV Pink.

Verovatno im je cilj, dodala je, da ulica preuzme ulogu, jer ne žele izbore.

Prema njenim rečima, bunt ulice uvek je bio usmeren ka tome da se traže izbori i u tom smislu ocenila da je aktuelni protest "najčudniji", jer se, ili ne traži ništa, ili se stalno smišlja nešto novo.

"Lutaš i ne tražiš izbore. Stojim iza toga da žele da podstaknu mržnju i agresiju kod dela građana. Nadam se da Srbija ne ide u tom pravcu i bilo bi dobro da konačno čujemo ključni zahtev da se izađe na izbore, koje inače i ne mogu da bojkotuju, jer ih i ne traže", rekla je Gojkovićeva.

Ona je dodala da se o izborima i ne razgovara zbog dela opozicije već zbog teških problema sa kojima se suočava zemlja.

"Pitanje svih pitanja jeste odnos Beograda i Prištine i kako nastaviti dijalog", rekla je Maja Gojković.

Ona je komentarisala i bojkot parlamenta od pojedinih poslanika rekavši da je sve to jedna "velika farsa" i da oni zapravo i ne bojkotuju parlament, nego pokušavaju da naprave "cirkus".

"Ima 15 poslanika koji nikada nisu ušli u salu, ali zato dođu po platu i povremeno otputuju negde", rekla je predsednica Skupštine Srbije.

Izvor: Танјуг

Maja Gojković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva