Gojković osudila nasilničke napade demonstranata na ulicama Beograda i Novog Sada

:

:

TV Most

clock

Jul 09, 2020   10:50

0

29

Gojković osudila nasilničke napade demonstranata na ulicama Beograda i Novog Sada

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković najoštrije je sudila nasilničke napade demonstaranata na Dom Narodne skupštine, divljanje na ulicama Beogradai Novog Sada, kao i napade na Gradsku kuću i medije.

„Zgrožena sam sinoćnim divljanjem demonstranata ispred Skupštine Srbije, ali i ulicama Beograda i Novog Sada i najoštrije osuđujem vandalizam onih koji očigledno ne prezaju od najgnusnijeg nasilja kako bi destabilizovali Srbiju. Njih ne zanima ni javno zdravlje građana, niti kako da se građani zaštite od virusa Kovid 19, već isključivo izazivanje haosa, nereda i kako da oslabe pozicije naše zemlje", rekla je Maja Gojković.

"Postavljam pitanje svima koji sa simpatijama gledaju na ove proteste dalisuslike Beograda i Novog Sada sinoć slike mirnih demonstranata i da li se ovako ponašaju mirni građani koji samo iskazuju svoje nezadovoljstvo?, utitala se Predsednica Narodne skupštine.

"Istovremeno, napad na Narodnu skupštinu kao dom svih građana je napad na demokratiju, a država će zaštiti sve naše institucije i izbornu volju građana Srbije. Građani Srbije se gnušaju nad sinoćnim slikama divljanja. To nije slika koju najveći broj naših građana želi da gleda u svojoj zemlji, jer žele političku i ekonomsku stabilnosti, uređenu zemlju koja se razvija i koja može hrabro da odgovori na sve izazove pred nama",zaključila je Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva