:

:

TV Most

clock

Februar 15, 2023   22:31

0

125

Gojković: Samozvanim patriotama ništa nije sveto, pa ni Sretenje

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maje Gojković, najoštrije je osudila pretnje koje su večeras, na Sretenje, upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. 

"Samozvane patriote večeras su ispred Predsedništva pokazale da je njihova jedina politika ona koja se zasniva na pretnjama, izazivanju nasilja i haosa, a da im, pri tome, ništa nije sveto, pa tako ni Dan državnosti Srbije", navela je Gojković u saopštenju.

Kaže da upravo u danu kada naš narod i država ponosno obeležavaju i slave početak stvaranje slobodne i nezavisne Srbije, odaju počast Karađorđu, a predsednik Vučić poziva narod na jedinstvo i zajedništvo u teškim vremenima - ekstremisti brutalno napadaju, prete i ugrožavaju bezbednost predsednika i ustavni sistem naše zemlje. 

"Činjenica da kvazinacionalisti, kojima su usta puna navodne brige za Kosovo i Metohiju i nacionalne interese, sve ovo rade na Sretenje, najbolje potvrđuje koliko njima zapravo nije stalo ni do Srbiji, ni do Srba na Kosovu i Metohiji, niti do nacionalnih interesa, a vreme će pokazati u čijem interesu sve to rade, a to nije svakako interes srpskog naroda i Srbije", navela je Gojković.

"Kakve god zadatke i opasne planove da imaju i kakvim god karabinima da prete, uverena sam da neće uspeti u nameri da destabilizuju Srbiju, da podriju njenu snagu i napore da vodi svoju, samostalnu i odgovornu politiku, vodeći se samo našim, a ne tuđim interesima”, poručila je Gojković.

Izvor: T a n j u g

Maja GojkovićVučićprotest
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva