:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 15, 2019   10:30

0

196

Gojković: Traže dijalog, neka dođu u parlament

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković kaže da nema razloga da predstavnici svih poslaničkih grupa sutra ne dođu na zakazane konsultacije jer se, kako kaže, na protestu dela opozicije, koji bojkotuju rad parlamenta, moglo čuti da je potreban dijalog.

Ona je naglasila da je ranije zakazala konsultacije sa poslaničkim grupama kako bi se razgovaralo o daljem radu i unapređenju rada parlamenta, kao i o dopunama dnevnog reda.

„Saslušaću sve što imaju da kažu predstavnici poslaničkih grupa koji će sutra doći na sastanak. Nema razloga da ne dođu, jer svima su u subotu bila puna usta reči – dijalog, dijalog“, naglasila je Gojković u izjavi za Pink.

Navela je da sutra treba da se vidi šta može da se uradi da bi „svi zajedno bolje predstavljali građane Srbije“.

Dodaje da je na mitingu dela opozicije u subotu bio politički fijasko sa koga se moglo čuti da lideri dela opozicije ne žele sa razgovaraju sa njom i sa predsednikom države koga je podržalo 56 odsto građana na poslednjim izborima.

O protestu dela opozicije u subotu kaže da im je propao plan jer su nameravali da uđu u Skupštinu Srbije i da započnu štrajk glađu i da to urade u svim lokalnim samoupravama. „Videlo se na mitingu kolika je podrška njihovim neidejama i prostaklucikma koje su izgovarali“, rekla je Gojković i navela da SzS nema nikakav program i alternativu ovome što radi Aleksandar Vučić, te da je njihov program širenje lažnih vesti, psovke i mržnja.

Kaže i da je jedan od opozicionih lidera Sergej Trifnović na mitingu uvredio građane Srbije mađarske nacionalnosti, i zahvalila Vučiću što se juče izvinio mađarskom premijeru Viktoru Orbanu nakon „šovinističkih izjava Trifnovića“.

„Užasno je što se juče (Trifunoviću) pružila šansa da priča kako je to bio lapsus, mislim da je on kao pojava na političkoj scena veliki lapsus“, istakla je ona.

Tragično je, kako je rekla, i ono što je izgovorio lider SDS Boris Tadić, jer su pokazali da je njihov program pokušaj podele Srbije.

„Građani koji su došli na protest očigledno su nečim nezadovioljni što se tiče našeg rada i našeg vođenja države, ali i sami su pokazali šta misle o govorima Trifunovića, Ðilasa“, kaže predsednica parlamenta.

Dodaje da parlament čekaju važni zakoni, kao što su leks specijalis za građane zadužene u švajcarcima, uskoro i o Tijaninom zakonu.

„Raspravljaćemo, u dogovoru sa predsednikom Srbije i sa predsednicom Vlade Srbije uskoro i o pitanju KiM. Sve su to vrlo važne teme i time pokazujemo da zastupamo interese građana Srbije u parlamentu“, zaključila je ona.

Izvor: Танјуг

Maja Gojković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva