:

:

TV Most

Foto: Alo

clock

Januar 01, 2020   20:11

0

197

Gojković: Uspesi Srbije prepoznati svuda u svetu

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da su uspesi Srbije prepoznati svuda u svetu i da u brojnim razgovorima koje vodi uvek čuje pohvale o predsedniku Srbije i onome što je postignuto zahvaljujući njegovoj viziji i politici.

"Upravo plan za buducnost "Srbija 2025", najbolje pokazuje ozbiljnost i odgovornost politike predsednika Vučića. Narodna skupština će dati svoj doprinos i podržati realizacijiju ovog projekta vrednog skoro 14 milijardi evra, koji će ubrzati rast privrede i učiniti našu zemlju mnogo boljim mestom za život. Mi želimo da mladi ostanu u Srbiji i zato će posebna pažnja biti posvećena mladima", rekla je Gojković u intervjuu za Pink.rs.

Ona je istakla da će ove godine građani na izborima moći da biraju između politike stabilnosti i ekonomskog razvoja Srpske napredne stranke i, sa druge strane, politike nasilja i plasiranja izmišljenih afera.

"Danas je Srbija potpuno drugacija od one 2012. godine, koja je bila na ivici bankrota. Sada imamo kontinuiran ekonomski razvoj, najmanju nezaposlenost, najintenzivniju izgradnju autoputeva, sve je to rezultat politike predsednika Srbije Aleksandra Vucica, kao i rada Vlade Republike Srbije, na celu sa Anom Brnabic", istakla je Gojković.

Ona je rekla i da je Skupština u 2019. godini veoma dinamicno radila, što, kako kaže, potvrđuje činjenica da je usvojeno 180 zakona u svim oblastima života i 60 drugih akata.

"Uspešnu godinu zaokružili smo donošenjem budžeta za 2020. godinu, koji najbolje oslikava da je Srbija danas finansijski stabilna zemlja, koja ima znacajan ekonomski rast", rekla je Gojković.

Ona je rekla da će parlament nastaviti da donosi dobre zakone i radi na unapredenju svih oblasti kako bi se poboljšao svaki segment života građana.

Komentarišući ponašanje Saveza za Srbiju, ukazala je da postoji suštinska razlika izmedu politike razvoja koju vodi SNS i politike SzS koji se, kako kaže, služi nasiljem na ulicama Beograda, blokadama i upadima u medijske kuce, pokušajem upada u Parlament zloupotrebom nacionalnih simbola kao što je zastava Srbije.

"Videli ste i fašisticki napad Saveza za Srbiju, Dragana Đilasa, Vuka Jeremica i Boška Obradovica u sali Skupštine Srbije kada su unapred smišljenim incidentom pokazali kako bi izgledao rad Skupštine i Srbija kada bi oni sa ljoticevskim manirima uspeli da pobede i dodu na vlast. Niko ih nije sprecavao da se sa svoje funkcije poslanika obrate i sa govornice, ali oni to nisu želeli. Oni su želeli da naprave haos. Svim što su uradili, direktno su odmogli Srbima u Crnoj Gori", ocenila je Gojković.

Govoreći o bojkotu rada paralmetna ona je precizirala da samo 35 od 250 narodnih poslanika bojkotuje rad Skupštine Srbije. "Podseticu da je taj manji deo opozicije, koji i dalje ne dolazi u plenarnu salu, ali uzima platu, tražio da se unaprede procedure koje su oni sami kreirali. Potom su tražili dijalog, pa onda nisu želeli da u njemu ucestvuju. Teško je razumeti zapravo šta je njihova politika", napominje ona.

Smatra i da je međustranački dijalog, uz posredovanje Evropskog parlamenta, bio prilika da se vodi otvoren razgovor o svim pitanjima.

"Doneli smo niz mera za poboljšanje izbornog ambijenta. Verujem da sve ono što smo do sada uradili, kao i što smo definisali da završimo u kratkom roku pred nama će doprineti da suštinski unapredimo izborni ambijent", kaže Gojković.

Dodaje i da ne razume politiku bojkota izbora.

"SNS se ne plaši izborne volje građana Srbije, svesna je svojih rezultata i onoga što smo uradili u prethodnom periodu. Ne mogu da govorim u ime onih koji ocigledno možda i zaziru od volje građana", zaključila je Gojković.

Izvor: Танјуг

Maja Gojković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva