:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Maj 25, 2019   8:30

0

88

Gojković: Važan trenutak za raspravu o Kosovu i Metohiji

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković kaže da je sada važan momenat za parlamentarnu raspravu o Kosovu i Metohiji jer je dijalog u zastoju zbog radikalizacije poteza prištinskih vlasti.

Gojković je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da Beograd pokušava na sve načine da otkoči dijalog.

Kako je rekla, u ponedeljak će se čuti šta političke grupacije imaju da kažu u debati o KiM nakon izlaganja predsednika države.

Ističe da su svi poslanici pozvani da dođu na sednicu i iznesu svoje mišljenje, da diskutuju o onome što će čuti od predsednika.

Maja Gojković kaže da je ubeđena da će predsednik, Vlada i direktor Kancelarije za KiM pažljivo saslušati ako u debati bude nekakvih predloga za rešenje.

Kako je navela, u ovom trenutku nema važnijeg pitanja od Kosmeta.

Navodi da je to sigurno važnije od nekih tema koje su se čule na ulicama Beograda od opozicionih stranaka kao što su pitanje REM-a ili UO RTS-a.

Govoreći o opoziciji, rekla je da neki pokušavaju da ubede građane da ih vrate na vlast.

Kaže da postoje poslanici koji su bojkotovali rad parlamenta i izgubili poslaničke grupe, te nemaju više takav legitimitet da iznose političke stavove.

Gojkovićeva kaže da ih je dovoljno puta pozivala da dođu u parlament, ali ocenjuje da njihovo odsustvo znači da nemaju političku odgovornost prema građanima koji su glasali za njih niti stav o dijalogu Beograda i Prištine.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva