:

:

TV Most

clock

Februar 27, 2019   19:34

0

221

Gojkovićeva i Makalister o reformama i demokratiji

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković razgovarala je sa predsedavajućim Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvidom Makalisterom i delegacijom Odbora o evropskim integracijama u svetlu aktuelnih dešavanja, nastavku reformskog procesa i parlamentarnoj demokratiji.

Dejvid Makalister je istakao da je Odbor za spoljne poslove Evropskog parlamenta kao poslednju aktivnost u ovom sazivu, uoči predstojećih evropskih izbora, izabrao da poseti Zapadni Balkan i time potvrdi značaj koji EU pridaje ovom regionu.

Narodna skupština otvorena je za dalju saradnju sa Evropskim parlamentom, kao i za ostvarenje napretka na putu ka EU, u interesu građana Srbije,  naglasila je Gojkovićeva, saopšteno je iz parlamenta. 

Gojkovićeva je obavestila Makalistera i članove Odbora o aktuelnoj situaciji kada je reč o radu Skupštine Srbije, o predstojećem početku redovnog zasedanja.

Ona je tokom razgovora navela i da je zakazan sastanak Kolegijuma, na koji su pozvani svi šefovi poslaničkih grupa, na kome će se razgovarati o načinu rada.

Na sastanku je bilo reči i o delu Izveštaja Evropske komisije koji se tiče rada parlamenta, sa osvrtom na pitanja nadzorne funkcije, procedura podnošenja amandmana i dopuna dnevnog reda, kao i donošenja zakona po hitnom postupku, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Танјуг

GojkovićMakalisterreforme
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva