:

:

TV Most

Foto: Politika

clock

Oktobar 11, 2019   10:24

0

164

Gojkovićeva zadovoljna međustranačkim dijalogom

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković kaže da je zadovoljna međustranačkim dijalogom uz posredstvom Evropskog parlamenta i time što su se poslanici koji duže bojkotuju rad parlamenta došli na razgovor.

Ona je za TV Pink naglasila da je parlament mesto u demokratskim državama u kojima se odvija dijalog svake vrste.

"Zadovoljna sam činjenicom da se u prethodna dva dana održao međustranački dijalog u zdanju Skupštine Srbije i da su se poslanici koji duže bojkotuju deo rada parlamenta odazvali pozivu Evropskog parlamenta i mene kao predsednika Narodne Skupštine da razgovaramo na različite teme kako bi unapredili uslove za izlazak na redovne izbore koji nam predstoje u martu 2020 godine", rekla je Gojković.

Dodaje da je Socijaldemokratska stranka prihvatila poziv da dođe na dijalog, da je poslala svoje predstavnike, da su bili Boris Tadić i Marko Đurišić.

"Bila sam u sali kada je učestvovao u dijalogu (Boris Tadić) i kada je davao svoje komentare. Ono što javnost ne zna, da je njegov poslanik ostao i u popodnevnom delu i najnormalnije učestvovao u drugoj rundi razgovora. Ne znam zašto je Tadić izašao pred kamere i rekao nešto suprotno", naglasila je ona.

Dodaje da će druga runda razgovora biti polovinom novembra, a da je samo ostalo da se vidi da li će poslanici Evropskog parlamenta biti u istom sastavu ili će doći u novom sazivu.

Podseća da su osim parlamentarnih stranaka u dijalogu učestvovali i vanparlamentarne stranke, kao i predstavnici NVO. Pozdravila je to što su poslanici DS odlučili da učestvuju u razgovorima. Predsedništvo DS nakon odluke poslaničkog kluba odlučilo je da na razgovorima ipak odlučilo da ta stranka ne učestvuje u razgovorima.

"Čudno da odbiju da razgovaraju sa parlamentarcima, sa političkim strankama sa kojima i sarađuju i da odu u grupu političkih stranaka kao što su DSS, SRS ili Dveri, koji zastupaju takve stavove da ne treba sarađivati sa EP", naglasila je ona.

Navodi da je odlučila da pozove sve političke aktere u državi da još jednom razmisle i dođu u novembru na drugu rundu razgovora.

Izvor: Танјуг, Pink

Gojkovićmeđustranački dijalog
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva