:

:

TV Most

Foto: Nezavisne novine/printscreen

clock

Septembar 07, 2021   8:18

0

167

Gorović: Veljović pozivao policiju da skine uniforme

V.d. pomoćnika direktora za Sektor Opšte nadležnosti Uprave policije Crne Gore Dragan Gorović rekao je danas da je "većina građana mirno protestovala na Cetinju zbog ustoličenja mitropolita Joanikija", ali da je napad na službenike prvi počeo bivši šef policije Veselin Veljović što se kasnije sinhronizovano prenelo na grupice na još najmanje 10 lokacija.

Gorović, koji je rukovodio kordonom na Studentskom trgu, ispričao je da je Veljović pozivao policajce da skinu uniforme.

"Vi ste kolege Crnogorci, skinite taj grb, skinite uniformu i budite s narodom", preneo je Gorović reči Veljovića za podgorički portal "Vijesti",

Dodao je da je Veljović u 4:30 pokušao prvo da destabilizuje policijski sastav, a zatim se telom zaleteo na policajce i predvodio grupu koja je krenula da juriša na kordon od 40 službenika UP.

"Policija je bila jedinstvena u delovanju, a naređenja su isključivo izdavali direktor Uprave policije Zoran Brđanin i rukovodilac Operativnog štaba Goran Jokić, dok smo sredstva prinude koristili samo u slučajevima kada na drugačiji način nije mogao da se odbije napad na službenike UP", rekao je Gorović.

Izvor: Танјуг

GorovićVeljovićCrna GoraCetinjeneredipolicija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva