:

:

TV Most

clock

Decembar 22, 2019   20:13

0

309

Gosti Novog Sada gimnazijalci sa Kosova i Metohije

U okviru saradnje Karlovačke gimnazije i gimnazije iz Kosovske Kamenice ovih dana Novi Sad je ponovo domaćin deci iz južne srpske pokrajine. Tom prilikom deca su obilazila znamenitosti našeg grada kao i srpske svetinje na Fruškoj gori.

Tokom četvorodnevne posete, koliko borave ovde, domaćini će ih upoznati sa gradom i pokušati da im boravak učine što zanimljivijim. Gimnazijalci sa Kosova i Metohije, kako su istakli, jedva čekaju da vide znamenitosti našeg grada, naročito Petrovaradinsku tvrđavu i Fruškogorske manastire.

Saradnja između Karlovačke gimnazije i gimnazije u Kosovskoj Kamenici je uspostavljena prošle godine, i ovo je prvi korak ka zbližavanju nasilno prekinutih veza između Kosova i Metohije i Vojvodine.

"Imamo veliki broj aktivnosti i realizujemo veliki broj razmena sa svim zemljama jezika koji se uče u Karlovačkoj gimnaziji, a ovo je jedna od aktivnosti koje se realizuju sa bratskom gimnazijom iz Kosovske Kamenice", rekao je Radovan Kovačević, direktor Karlovačke gimnazije.

"Postoje viševekovne veze izmedju Kosova i Metohije i Sremskih Karlovaca, mi imamo saradnju sa tom školom već godinama unazad ali evo sad se zvanično, stvorili su se uslovi da se to , ovaj sprovede", rekao je Ivan Arsić, direktor škole u Kosovkoj Kamenici.

Pored edukativnog karaktera, ideja organizatora je da deca, tokom ovih nekoliko dana boravka u Novom Sadu, uspostave veze sa vršnjacima kroz upoznavanje i druženje.

Izvor: RTV

KiMNovi Sadposeta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva