:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 02, 2020   9:16

0

78

Gračanica: Devet novozaraženih korona virusom

Prema informacijama Kriznog štaba opštine Gračanica na osnovu poslednjih rezultata kovid 19 potvrđen je kod još 9 osoba.

Na bolničkom lečenju zbog infekcije kovidom 19 nalazi se 48 pacijenata i svi su adekvatno zbrinuti i pod stalnim medicinskim nadzorom.

Krizni štab opštine Gračanica upozorava  meštane da je epidemiološka situacija izuzetno teška ali da je zdravstveni sistem stabilan i da je spreman da 24 sata pruži pomoć svakom pacijentu.

“Odgovornost svih, prevashodno meštana, je međutim u ovim teškim danima neophodna a samo disciplinovanim ponašanjem uz poštovanje svih preporučenih mera možemo izaći iz ove situacija sa što manje posledica. Najvažnije od svega jeste nošenje maski i održavanje fizički distance ali ništa manje važno nije da meštani poslušaju apele nadležnih i prestanu sa svakim vidom društvenih aktivnosti sa privatnim proslavama i većim porodičnim okupljanjima. Takođe je bitno da se nakon pojave prvih simtoma jave u najbližu kovid ambulantu”, poručuju iz Kriznog štaba uz napomenu da će svako nepoštovanje mera biti najstrožije kažnjavano.

Do sada je od kovida 19 na teritoriji opštine Gračanica obolelo 234 pacijanata.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva