:

:

TV Most

clock

Mart 08, 2021   13:27

0

255

Gračanica: Epidemija korona virusa uzima maha, neophodna što brža imunizacija

Epidemija korona virusa uzima maha, situacija se komplikuje i svakim danom je sve gora i  zato je neophodna što brža imunizacija stanovništva, istakao je prof. dr Bratislav Lazić direktor KBC Priština u Gračanici.
 

“Sve je više osoba sa težom kliničkom slikom i zbog toga želim da istaknem veliki značaj  vakcinacije kao najpouzdaniji način  da se ovaj problem prevaziđe. Potrebno je postići određen broj vakcinisanih i revakcinisanih na Kosovu i Metohiji da bi mogli ovu epidemiju da stavimo pod kontrolu”, napominje prof. Lazić.

On ističe da je interesovanje ovdašnjeg stanovništva za vakcinaciju sve veće.

“Za ovu nedelju stigli su ohrabrujući podaci  i na čitavoj teritoriji Kosova i Metohije prijavilo se više od 1.700 ljudi za imunizaciju što je trostruko više nego u protekloj nedelji .To znači da stanovništvo prepoznaje značaj imunizacije i sve ove poruke koje im u kontinuitetu šaljemo”, kazao je prof. Lazić i istakao da će se, ukoliko se tako nastavi,  u relativno brzom periodu stići do zadatog cilja.

Vlada Republike Srbije obezbedila je dovoljan broj vakcina za naše stanovništvo na Kosovu i Metohiji, a Kacelarija za KiM prevoz  do vakcinacionih mesta, koji  je potpuno bespaltan, a ceo proces imunizacije je vrlo dobro organizovan, naglasio je Lazić.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva