:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Novembar 21, 2020   13:02

0

126

Gračanica: Epidemiološka situacija teška, ali pod kontrolom

Epidemiološka situacija na teritoriji opštine Gračanica svakim danom je sve teža, ali iz Kriznog štaba poručuju da je pod kontrolom i pozivaju meštane na odgovorno i disciplinovano ponašanje.

 

Prema poslednjim rezultatima Kovid 19 potvrđen je kod još 16 osoba dok je bolnički zbrinuto 52 pacijenata, saopštila je Informativna služba Opštine Gračanica.

Krizni štab opštine Gračanica apeluje na meštane da prestanu sa svakim vidom društvenih aktivnosti sa privatnim proslavama i većim porodičnim okupljanjima. Zdravstveni sistem je opterećen i naglo povećanje broja inficiranih predstavlja veliki pritisak na rad zdravstvenih radnika.

Za sada je situacija pod kontrolom ali molimo i apelujemo na naše meštane da se strogo pridržavaju preporučenih mera kako bi sačuvali i sebe i svoje najbliže. Kada u samo jednom danu imamo gotovo dupliran broj inficiranih jasno vam govori o ozbiljnosti situacije.

Krizni štab opštine je u stalnoj koordinaciji sa privrednim i poslovnim subjektima koje takođe stalno upozoravamo da se pridržavaju svih kovid mera.

Nepoštovanje mera biće najstrožije kažnjavano, saopšteno je iz Kriznog štaba.

Do sada je od Kovida 19 od početka epidemije na teritoriji opštine Gračanica obolelo 180 pacijanata.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Opština Gračanicakoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva