:

:

TV Most

clock

Januar 27, 2022   14:20

0

169

Gračanica: Obeležena školska slava Sveti Sava

Svečanom Svetosavskom liturgijom u manastiru u Gračanici i nizom kulturnih programa i sadržaja prilagođenih epidemiološkim merama, dan Svetog Save obeležen je i na centralnom Kosmetu.

Obeležavanju Savindana u OŠ „Knez Lazar“ prisutvovali su predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić i načelnik kosovsko- upravnog okruga Srđan Popović.

„Uprkos situaciji koja nas je zadesila, mi obeležavamo skromno danas Svetog Savu i na taj način poštujemo i negujemo svoj jezik,pismo, tradiciju i sećanje na našeg prosvetitelja Svetog Savu“, rekla je predsednica opštine Gračanica prof.dr Ljiljana Šubarić.

„Ne smemo da zaboravimo šta smo sve prošli od 1999.godine i moramo da znamo šta su nam naši preci ostavili, ali moramo da radimo na još boljoj budućnosti“, istakao  je načelnik kosovsko-upravnog okruga Srđan Popović.

Direktor OŠ „Knez Lazar“ Dragan Maksimović rekao je da se znatno skromnije obeležava školska slava zbog epidemijske situacije sa korona virusom.

„Ove godine se obeležava školska slava Sveti Sava uz poštovanje epidemiloških mera .Ono što nas prosvetne radnike obavezuje da širimo znanje, jer će znanje poslužiti našim učenicima kao moćno oružije koje će rušiti sve barijere u životu“, kazao je Maksimović.

Domaćin glavne školske proslave Svindana  je OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva