:

:

TV Most

Foto: Opština Gračanica

clock

Septembar 24, 2020   14:46

0

136

Gračanica: Opština donirala kompjutere, UNMIK tablet uređaje (foto)

Opština Gračanica donirala je osnovnim i srednjim školama na teritoriji lokalne samouprave 27 kompjutera za digitalizaciju rada škola, a UNMIK 30 tablet uređaja za decu slabijeg materijalnog stanja za praćenje onlajn nastave.

Kompjutere su prve dobile osnovne škole u Lapljem Selu i Donjoj Gušterici. Direktorima ovih škola uručio ih je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, zajedno sa direktoricom obrazovanja i kulture, Brankicom Nićić, čije je odeljenje obezbedilo sredstva za njihovu nabavku.

Predsednik Popović i direktorica Nićić ističu da lokalna samouprava nastavlja da poboljšava uslove za rad u školama, nakon podele školskog pribora prvacima.

„Nećemo stati u poboljšavanju uslova rada svih obrazovnih ustanova na našoj teritoriji. Želimo najbolje uslove za naše učenike i nastavnike. Sada smo obezbedili 27 računara koji će biti od velike pomoći za digitalizaciju rada škola. U tom cilju sarađujemo i sa organizacijama i uspešna saradnja sa UN-om je doprinela tome da smo dobili 30 tableta za isto toliko učenika koji nisu u stanju da ih priušte, a koji će im pomoći pri onlajn nastavi“, kazao je Popović.

„Opština Gračanica i Odeljenje obrazovanja vode brigu o svim školama i tu brigu će nastaviti ubuduće, što pokazuje da smo pre početka školske godine dezinfikovali sve školske objekte i obzebedili odgovarajuće količine dezinfekcionih sredstava“, rekla je Nićić. 

Direktori škola složni su da će im donacija olakšati svakodnevni rad.

„Opština Gračanica kontinuirano pomaže školama, potrebe su velike i imamo obećanja da će ovakvih akcija i pomoći biti i dalje. Škole nemaju sopstvene prihode i zavise od institucija, tako da se zahvaljujemo na današnjoj donaciji koja će pomoći pri izvođenju onlajn nastave“, kazao je direktor OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu Ljubiša Karadžić.

„Računari će pomoći našim službama da što bolje obavljaju svoje redovne obaveze. Zahvaljujemno se i u ime učenika koji su danas dobili tablete, koji će im olakšati praćenje onlajn nastave ukoliko do toga opet dođe“, rekao je Dragan Maksimović, direktor OŠ „Knez Lazar“ iz Donje Gušterice.

Kompjuterske konfiguracije dobile su devet osnovnih i osam srednjih škola na teritoriji optšine Gračanica.

Izvor: TV Most, Opština Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva