:

:

TV Most

clock

Novembar 14, 2019   18:16

0

246

Gračanica: Peticija u cilju rešenja problema zagađenja reke Gračanke

U organizaciji Omladinskog saveta Gračanica u pet sredina ove opštine započelo je potpisivanje peticije, čiji je cilj, kako je rečeno, da se sa mrtve tačke pokrene rešavanje zagađenje reke Gračanke koje godinama zagorčava život meštanima Lapljeg Sela i Preoca.

Predsednik omladinskog saveta Gračanice Dušan Borisavljević, rekao je da je cilj da ovom peticijom izvrše legalan, pozitivan pritisak na sve donosioce odluka kako bi ovaj problem pomerili sa mrtve tačke i nekako uspeli da nađu rešenje.

„Potrebno nam je da 15% stanovništva opštine potpiše peticiju kako bi bila legitimna, što znači 1700 potpisa kako bi peticija bila uspešna“, kaže Borisavljević

Ako je suditi prema prvom danu potpisivanje peticije naišlo je na veliko interesovanje svih žitelja Gračanice.

 Dejan Petković iz Gračanice ističe da je ovakva situacija za sve žitelje Lapljeg Sela i Preoca postala nepodnošljiva.

„ I ovde u Gračanici je veliko zagađenje a naročito u Lapljem Selu i Preocu gde se ulivaju u reku razne fekalije iz fabrika u ovom novom naselju. Stanje je katastrofalno i ovo je jedan od gorućih problema opštine.“

Nebojša Perić iz Gračanice kaže da se boji za zdravlje svog deteta, koje pohađa Gimnaziju u Lapljem Selu.

„Ne znam kako stanovnici u Lapljem Selu mogu da izdrže da 24 časa budu u takvom smradu i da žive u takvim uslovima. U Lapljem Selu su tri srednjoškolske ustanove, osnovna škola i obdanište, kako ta deca izdže, zaista mi nije jasno“.

Potpisivanje peticije protiv zagađenja reke Gračanke trajaće naredna tri dana, nakon čega će kako je predviđeno, spiskovi sa potpisima peticije biti predati nadležnim organima.

Izvor: Radio Gračanica

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva