:

:

TV Most

Foto: Radio KiM

clock

Februar 17, 2020   14:04

0

132

Gračanica: Počela druga lutkarska radionica  

U Gračanici je danas počela sa radom druga lutkarska radonica u organizaciji Doma kulture "Gračanica“, a u saradnji sa Dečijim pozorištem iz Subotice i Кulturnim klubom Gračanica. Radionica će trajati do 22. februara.

Aleksandar Gudžić, ispred amaterskog pozorišta „Janićije Popović“, kazao je za RTV Kim da časove lutkarske radionice drže glumci i reditelji Dečijeg pozorišta iz Subotice.

Gudžić ističe da je radionica prilagođena deci školskog uzrasta i mladima sa ciljem da se upoznaju sa tajnama lutkarstva. Nastava je podeljena u dve grupe: prva gupa je od 10 do 13 časova, a druga od 16 do 19 sati i upisano je oko 60 polaznika, dodao je Gudžić.

“Verujem da će svi oni koju budu pohađali radionicu, moći da nauče nešto novo, nešto što do sada nisu radili, a i činjenica je da je lutkarska pozorišna umetnost nepravedno bila zapostavljena ovih godina, mi nastojimo da tu prazninu koja je trajla do 2014. godine popunimo sadržajem upravo ovakve vrste”, smatra Gudžić.

Gudžić napominje da će nakon završetka radionice biti organizovana lutkarska predstava “Pobuna u biblioteci”, sa decom koja su se najbolje pokazalo tokom radionice.

Izvor: Radio KiM

KiMGračanicalutkarska radionica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva