:

:

TV Most

clock

Januar 20, 2021   14:57

0

169

Gračanica: Pomoć poplavljenim porodicama stigla i od Britanske ambasade i IOM-a

Nakon prošlonedeljnih poplava,  u domaćinstvima koja su pretrpela najveću štetu, život se postepeno ali otežano vraća u normalu. Kuće koje su poplavljene još uvek su pune vlage, uništene su okućnice i pomoćni objekti.

U pružanju podrške ugroženim domaćinstvima, posredstvom opštine Gračanica pridružila se i Ambasada Velike Britanije sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM), obezbedivši jednokratnu pomoć.

Direktor javnih službi u opštini Gračanica Vladica Trajković kaže  da su groženim domaćinstvima uručeni  voda za piće, čizme i dezinfekciona sredstva.

“I pored toga što je poplavljeno mnogo opština na KiM,  drago mi je što su odlučili da pomognu stanovništvu naše opštine i nadam se da će i druge organizacije i institucije na centralnom nivou vlasti prepoznati ovaj problem i da ćemo imati što više sredstava da bi smo pomogli ugroženim domaćinstvima”, kaže Trajković.

Meštani Lepine, kojima je danas ova pomoć uručena ističu da im je u ovom trenutku svaka pomoć dobrodošla.

Pomoć britanske Ambasade i IOM-a,obezbeđena je za domaćinstva pogođena poplavama u svim selima na teritoriji opštine Gračanica.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva