:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Septembar 20, 2023   18:29

0

103

Gračanica: Veliki broj mladih i starijih građana u krosu ,,Nije frka, može trka"

Pod sloganom „Nije frka, može trka“ u Gračanici je održan prvi Gračanički kros, manifestacija u kojoj je učestvovalo više stotina mladih i starijih građana iz naše, ali i drugih opština. 

Manifestacija je okupila više od 200 trkača, mladih i starih učesnika, predstavnika različitih institucija, udruženja i organizacija, ali i đaka osnovnih i srednjih škola iz opštine Gračanica i drugih mesta, navodi opština Gračanica.

Trčalo se ulicom Cara Lazara u dužini od 800 metara, od Doma kulture Gračanica do Manastira Gračanica, a za najbrže učesnike obezbeđene su pehari i simbolične novčane nagrade.

U kategoriji mladih prvo mesto je osvojio Kristijan Simijonović, drugo Filip Maksimović, a treće Damnjan Josifović. U kategoriji seniori najbrži je bio Blagoje Mladenović, drugi je na cilj stigao Sava Đekić, a treći Stefan Perenić.

Promoter krosa bio je naš proslavljeni para-olimpijac, prvak Evrope na 400 metara, Ivan Cvetković iz sela Straža u opštini Novo Brdo.

„Iznenađen sam prijatno ovom manifestacijom u Gračanici. Nadam se da će se ova manifestacija održavati godinama i da će postati internacionalna, kao što je u Leposaviću za Svetog Vasilija Ostroškog. Ovde sam sa svojim klubom i hvala organizatorima koji su me pozvali da budem gost i učesnik trke“, kazao je Cvetković.

Dobru zabavu i uspešnu trku  poželela je predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić.

„Nadam se da će ova trka u Gračanici postati tradicionalna i da će se održavati uoči Male Gospojine, kada obeležavamo Dan naše opštine. Traka je organizovana kako bi se spojile sve generacije, od dece do starijih učesnika je prijavljeno, a sve sa ciljem da se svi zajedno zabavimo, promovišemo sport i zdrave životne navike. Veoma sam zadovoljna što se okupio ovako veliki broj ljudi“, kazala je Šubarić.

Gračanički kros „Nije frka, može trka“, održan je uz pokroviteljstvo Opštine Gračanica, a u organizaciji CSD-a i 11 nevladinih organizacija i udruženja, kroz program „Dani opštine 2023. – Kulturno zabavno leto 2023.“ , a u cilju jačanja sportskog duha, međusobne podrške, ali i zajedništva koje nam je, kako je rečeno, i više nego potrebno.

Izvor: RTV Gračanica/ TV Most; foto:RTV Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva